Άγνοια ή συνειδητά ψέματα για τη μελέτη της σιδηροδρομικής σύνδεσης;

Στην Ολομέλεια της Βουλής και κατά την κύρωση συμφωνιών αεροπορικών και  σιδηροδρομικών υπηρεσιών με τρίτες χώρες ο παριστάμενος υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι ξεκινά η μελέτη της σιδηροδρομικής σύνδεσης Καλαμπάκα-Ηγουμενίτσα.

Η συζήτηση έγινε προ πενθημέρου και κατά τον Υφυπουργό η μελέτη ξεκινούσε εκείνη την ημέρα!

Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι αυτό ειπώθηκε από το βήμα της βουλής και όχι στο περιθώριο κάποιας συνέντευξης ή συζήτησης.

Με την διαφορά ότι η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική όπως αποδεικνύεται μέσα από στοιχεία.

Ο Υφυπουργός από το βήμα της βουλής είπε ένα μεγάλο ψέμα. Από άγνοια ή συνειδητά είναι κάτι που δεν θα το μάθουμε και μάλλον δεν έχει μεγάλη αξία αφού ούτε το πρώτο μπορεί να δικαιολογηθεί, ούτε πολύ περισσότερο το δεύτερο.

Ο ΟΣΕ, όπως απάντησε στη Βουλή πριν από είκοσι ημέρες περίπου αναμένει να εγγραφεί στο ΠΔΕ η εθνική συμμετοχή –ποσό 7,5 εκατομμύριων- ώστε να προχωρήσει στη δημοπράτηση της μελέτης. Σημειώνεται ότι αντίστοιχο ποσό είναι εγκεκριμένο εδώ και μήνες από την Κοινότητα.

Αν δεν προκηρυχθεί διαγωνισμός για την μελέτη, αυτή δεν μπορεί να ξεκινήσει, κάτι που γνωρίζει ο απλός πολίτης, πολύ δε περισσότερο ο αρμόδιος υφυπουργός.

Το εντυπωσιακό λοιπόν είναι η ευκολία με την οποία ειπώθηκε ένα τέτοιο ψέμα… Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως πέντε μέρες μετά δεν απαντήθηκε από κανέναν βουλευτή της Ηπείρου, από κανέναν αυτοδιοικητικό, από κανέναν κομματικό παράγοντα… Ούτε από κείνους που εξέδιδαν ψηφίσματα για την μελέτη σιδηροδρομικής σύνδεσης.

πηγή: epiruspost.gr