Άμεση λύση για τα αδέσποτα υπόσχεται ο Γ. Λώλος

filozoikos

filozoikosΣήμερα, 29/09/2014, στο γραφείο του Δημάρχου Ηγουμενίτσας συναντήθηκαν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Λώλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Λώλης και ο Πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας κ. Κόρπας Βασίλειος.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.

Ο Δήμαρχος αφού άκουσε τον προβληματισμό του εκπροσώπου του Συλλόγου ανέπτυξε  το σχέδιο δράσης της νέας Δημοτικής Αρχής που στοχεύει στην άμεση επίλυση του σημαντικού αυτού για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας και υγείας προβλήματος.

Επιπλέον, τόνισε ότι λόγω της έκτασης του προβλήματος και για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή του απαιτείται η δημιουργία εταιρικής σχέσης με τη συνέργεια όλων των Δήμων του Νομού, των Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών, των φιλοζωϊκών οργανώσεων αλλά και γενικότερα της κοινωνίας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε, επίσης, συνάντηση και με εκπροσώπους της Διεθνούς Οργάνωσης για την Προστασία των Ζώων   «International Organization for the Protection of Animals» για συνεργασία με την Οργάνωση που δραστηριοποιείται στο πεδίο αυτό (διαθέτει καταφύγιο αδέσποτων και προβαίνει στην υιοθεσία αδέσποτων ζώων) εντός του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου.

Η νέα Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να επιλύσει το οξύ αυτό πρόβλημα με την ανάληψη συντονισμένης, διαδημοτικής, δράσης  αλλά και την ευαισθητοποίηση  των πολιτών για το σημαντικό αυτό θέμα.