Έντονα προβλήματα από τις κατολισθήσεις

KATOLISTHSEIS TZOYMERKAΠολύ σοβαρά και μεγάλα είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην ορεινή περιοχή των Τζουμέρκων από τις συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Πολλά σημεία του οδικού δικτύου έχουν γίνει αδιάβατα ενώ συνεχείς είναι οι κατολισθήσεις που καταγράφονται.

Την περιοχή μεταξύ Ροδαυγής και Δαφνωτής, στο ύψος της Σκούπας όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις από τις κακές καιρικές συνθήκες επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους, Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρη Κέφη και  Τεχνικών Έργων Αναστάσιο Τσαμπά καθώς και τον πρόεδρο της Τ.Κ. Ροδαυγής Θεοφάνη Κίτσο.

Οι κατολισθήσεις δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία  κατά μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου Άρτας – Ροδαυγής – Γέφυρα Πλάκας. Στο σημείο  βρισκόταν και κλιμάκιο της Π.Ε. Άρτας με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη  Βασίλη Ψαθά. Σκοπός της επίσκεψης στην πληγείσα περιοχή ήταν η εκτίμηση της κατάστασης και ο συντονισμός των ενεργειών για την γρηγορότερη αποκατάσταση των προβλημάτων εν’ όψει και του τριημέρου της Αποκριάς όπου αναμένεται αυξημένη κίνηση στην περιοχή.