Έντονη διαμαρτυρία του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για το επιχειρούμενο κλείσιμο του ΤΕΙ

tei igoumenitsas

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Ηπείρου, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γ. Κάτσινος, εκφράζει τη συνολική αντίθεση των φορέων της πόλης στο επιχειρούμενο από τη Διοίκηση, κλείσιμο του παραρτήματος της Ηγουμενίτσας.

Ήδη αυτή την ώρα στην Άρτα, συνεδριάζει η Συνέλευση του ΤΕΙ Ηπείρου και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πρόταση της Διοίκησης είναι όλα τα “διάσπαρτα” τμήματα του ΤΕΙ να μεταφερθούν στην Άρτα… όπου είτε θα συγχωνευθούν, είτε θα κλείσουν!

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Δημάρχου, που φέρει ημερομηνία 21/06/2010 έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Γκίκα Γρηγόρη

ΚOIN:1.Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

κ.Άννα Διαμαντοπούλου

2.Υφυπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

κ.Εύη Χριστοφιλοπούλου

3.Περιφερειάρχη Ηπείρου

κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη

4.. Τμήμα Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση

και το Εμπόριο

Προϊστάμενο κ.Περικλή Τάγκα

Κύριε Πρόεδρε,

Σας παρακαλώ να μεταφέρετε στην Γενική Συνέλευση του ΤΕΙ Ηπείρου την απόλυτη διαφωνία της Δημοτικής Αρχής, των Φορέων και των Δημοτών της Ηγουμενίτσας στο επιχειρούμενο κλείσιμο των Τμημάτων του ΤΕΙ της Ηγουμενίτσας.

Σας είναι γνωστό ότι το Τμήμα Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών στην Διοίκηση και στο Εμπόριο είναι ένα βιώσιμο, σύγχρονο και μοναδικό στην Ελλάδα.

Σας είναι επίσης γνωστό ότι το Τμήμα αυτό μπορεί και πρέπει να μετεξελιχθεί σε Σχολή η οποία θα απορροφήσει και το Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Οι εχθρικές ενέργειές σας προς τα Τμήματα της Ηγουμενίτσας με τελευταία των μη καταβολή δεδουλευμένων στο Εκπαιδευτικό Προσωπικό δεν θα μείνουν αναπάντητες από την θεσπρωτική κοινωνία, εάν με την πρότασή σας για κλείσιμο των Τμημάτων της Πόλης μας βάλετε την ταφόπλακα σε ότι με πολύ κόπο οι θεσπρωτοί και οι προκάτοχοί σας δημιούργησαν.

Ο Δήμαρχος

Γεώργιος Κάτσινος