Έρα Ιωάννινα: Αλληλεγγύη σε ταμείο και πρόγραμμα

Γεγονός αποτελεί για την ΕΡΑ Ιωαννίνων η «επανεκκίνηση» του ιστορικού σταθμού, τόσο σε επίπεδο προγράμματος όσο και σε επίπεδο καλύτερης λειτουργίας.

Μέσα από τις πάμπολλες δυσκολίες που προέκυψαν από το λουκέτο που επέβαλε η κυβέρνηση στην ΕΡΤ, τα τελευταία μηνύματα, που αποτελούν πλέον αποφάσεις, προσδίδουν νέα δυναμική στον αγώνα των απολυμένων εργαζόμενων της τοπικής ΕΡΑ. Η συνεργασία με τους αλληλέγγυους φορείς και πολίτες αποδίδει όλο και περισσότερο, ενοποιώντας τις απόψεις και ιδέες για την εκπομπή ενός καλύτερου προγράμματος. Η ελεύθερη φωνή της ΕΡΑ ενισχύεται σημαντικά μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των αλληλέγγυων να συνδράμουν εμπράκτως στην προσπάθεια διεύρυνσης του προγράμματος.

Μετά τη συνέλευση της Τετάρτης, από χθες ξεκίνησε και το νέο πρόγραμμα του σταθμού, με τον Γιώργο Παπαχριστοδούλου να κάνει την αρχή με την εκπομπή «Μικρού Μήκους». Τις επόμενες μέρες τη σκυτάλη του προγράμματος, με τη συνεχή παρουσία και συνεργασία των εργαζόμενων απολυμένων, θα πάρουν και άλλοι αλληλέγγυοι με ειδικές παραγωγές (Ερασμία Σταματιάδου, Σωτήρης Σιαμανδούρας, Αλέξανδρος Σχισμένος, Νίκος Σίντος). Στις σημαντικές νέες συνεργασίες καταγράφεται η απόφαση του Ραδιοφωνικού Συλλόγου Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (ΡΑΣΠΙ) να αναλάβουν μέρος του προγράμματος τα μέλη του από την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ σταθερή αξία αποτελούν και εκπομπές της Ράνιας Δαή που εδώ και καιρό παρουσιάζει εκπομπές με ποιοτική μουσική. Επίσης, ενδιαφέρον εξέφρασαν για να κάνουν παραγωγές και άλλοι αλληλέγγυοι (Ανδρέας Χρυσοχόου, Βίκη Βάββα), ενώ στη συχνότητα θα φιλοξενούνται κάθε εβδομάδα τα σωματεία και οι σύλλογοι εργαζομένων της πόλης.

Στη συνέλευση οριστικοποιήθηκε και η δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης, προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα της τοπικής ΕΡΑ, ενώ μέλη του σταθμού και αλληλέγγυοι ξεκίνησαν ήδη τη διάθεση των κουπονιών που εξέδωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ για την οικονομική ενίσχυση της ΕΡΤ και των κατά τόπους ΕΡΑ. Τη διαχείριση και εποπτεία του Ταμείου Αλληλεγγύης θα έχει η πενταμελής επιτροπή που αποτελείται από δύο μέλη της ΕΡΑ (Βαρβάρα Μάντζιου και Αγγελική Παππά) και τρεις αλληλέγγυους (Αριστείδης Κοσοβίτσας, Λουίζα Γκίκα και Βασίλης Καφαράκης).

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η ΕΡΑ Ιωαννίνων θα μεταδώσει την Κυριακή την εκδήλωση κοπής πίτας του Ηπειρώτη που οργανώνει κάθε χρόνο η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ηπείρου (ΠΣΕ) και στην οποία φέτος θα βραβευθεί ο τοπικός σταθμός για τα 65 χρόνια προσφοράς του και τον αγώνα του ενάντια στο «μαύρο». Τη ραδιοφωνική παρουσίαση θα κάνει από το στούντιο της ΕΡΑ ο Παναγιώτης Τζόκας.