Έργο εθνικής σημασίας το φυσικό αέριο για το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Έργο εθνικής και τοπικής σημασίας χαρακτηρίζει τη διέλευση του φυσικού αερίου από την Ήπειρο το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, στηρίζοντας τις ενέργειες ολοκλήρωσης των απαιτούμενων εργασιών σε τοπικό επίπεδο.
Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, μετά τη συνάντηση με τους αρμόδιους παράγοντες και την ενημέρωση για το έργο του διασυνδετήριου αγωγού Ελλάδας – Ιταλίας, γίνεται αρωγός στο έργο με στόχο να δώσει πνοή σε ολόκληρη την Ήπειρο.
Σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίζει συναντήσεις, ως εκπρόσωπος του επιχειρηματικού κόσμου, με όλους τους συναρμόδιους φορείς, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Μπαράτσας.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαράτσα, σε μία περίοδο ανταγωνιστικότητας έργα όπως το φυσικό αέριο αποτελούν σημαντικά εργαλεία για τον επιχειρηματικό κόσμο. Μάλιστα, ο κ. Μπαράτσας υπογράμμισε την ανάγκη αξιοποίησης του φυσικού αερίου σε ολόκληρη την Ήπειρο, ώστε να συνεισφέρει στην εμπορική και οικονομική ανάπτυξη, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων της Περιφέρειας.
Όπως τόνισε, η αξιοποίηση του φυσικού αερίου ως μοναδικό εργαλείο ανταγωνιστικότητας για την περιφέρεια της Ηπείρου θα πρέπει να αποτελέσει στόχο όλων των τοπικών φορέων, ώστε να παρέχουν τις απαιτούμενες διευκολύνσεις για την ομαλή και έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου.
Ο κ. Μπαράτσας αναγνώρισε τις αντιρρήσεις που υπάρχουν από φορείς και τοπικές κοινωνίες, που ουσιαστικά «μπλοκάρουν» το μεγαλόπνοο αυτό έργο.
Όπως σημείωσε, το Επιμελητήριο δεν επιθυμεί να έρθει σε αντιπαράθεση με όλους όσοι αντιδρούν, αν και ο ίδιος προσωπικά υποστηρίζει πως η ολοκλήρωση του έργου του διασυνδετηρίου αγωγού δεν πρόκειται να επηρεάσει περιβαλλοντικά και τουριστικά τόσο την περιοχή της Πέρδικας στη Θεσπρωτία, όσο και ολόκληρη την Ήπειρο.