Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Μπαλαούρας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο Κώστας Μπαλαούρας, από το Ριζό Φιλιατών, βυθίζοντας στο πένθος τους συγγενείς και τους φίλου του.

Ο Κώστας, εκτός από την επαγγελματική του αγάπη, την κτηνοτροφία, κατάφερε τα τελευταία 35 χρόνια και δημιούργησε μία τεράστια συλλογή από αγροτικά και λαογραφικά αντικείμενα.

Η συλλογή του περιλαμβάνει περίπου 1.500 αγροτικά εργαλεία και άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης, κάποια από τα οποία έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 300 ετών.

Σε διάστημα 35 χρόνων ο Κώστας Μπαλαούρας είχε συλλέξει γκλίτσες, κομπολόγια, ζυγαριές, παλιά φωτιστικά, κλειδαριές, κομπολόγια και άλλα λαογραφικά είδη.

Χάρη στο μέγεθος και την ποιότητά της, η συλλογή έχει γίνει γνωστή και έξω από τα στενά όρια των Φιλιατών. 

Πολλά σχολεία, όχι μόνο από τη γύρω περιοχή, επισκέπτονταν το αγρόκτημα για να δουν από κοντά τα εργαλεία και να μάθουν πώς είναι η δύσκολη ζωή των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

Επιθυμία του, μέχρι την τελευταία του ανάσα, ήταν να αναβαθμιστεί η συλλογή του και να γίνει όσο το δυνατόν περισσότερο ελκυστική.

Ελπίζουμε αυτή η επιθυμία του πως θα πραγματοποιηθεί έστω και μετά θάνατον.

Η κηδεία του θα γίνει το πρωί της Πρωτομαγιάς, στις 12.00, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο αγαπημένο του χωριό το Ριζό (Αράχωβα) Φιλιατών.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους συγγενείς του. 

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Θεσπρωτικής γης που θα τον αγκαλιάσει.