Αδίστακτοι δανειστές…και αίoλες πολιτείες…

Το νέο πακέτο διάσωσης της Κύπρου μας αποκαλύπτει πλέον το αδίστακτο πρόσωπο των δανειστών αλλά και για το πως βλέπουν τον τρόπο “βοήθειας” στον ευρωπαϊκό Νότο.

Βέβαια δεν είναι άγνωστο ότι η Ε.Ε δεν είναι φιλανθρωπικός οργανισμός, και ότι οι προθέσεις της δεν είναι πάντα αγνές και άσπιλες αφού από τον ευρωπαϊκό νότο απαιτεί θυσίες που ουδέποτε θα τολμούσε να εφαρμόσει στον βαθύ πυρήνα της.

Κατά συνέπεια εφαρμόζονται πολιτικές  δύο μέτρων και σταθμών που θέλουν τους ισχυρούς να επιβάλουν πολιτικές που θυμίζουν ανθρωποθυσίες στο δόγμα της λιτότητας και νορμών που είναι αδύνατο να φτάσουν οι εξαρτώμενες από το βορά οικονομίες του νότου.

Με τόσο καθαρές και ανερυθρίαστες τις προθέσεις των δανειστών είναι δύσκολο να οραματιστούν χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Κύπρος ένα εύοιωνο μέλλον εντός της Ε.Ε και κυρίως εντός της ζώνης του ευρώ.

Το ευρώ ως νόμισμα και εργαλείο των ισχυρών οικονομιών δεν έχει τίποτα θετικό να προσφέρει στον ευρωπαϊκό νότο, δεν έχει τίποτα το θετικό να προσφέρει στην ελληνική οικονομία.

Η ελληνική κυβέρνηση και η κυπριακή κυβέρνηση οφείλουν στους λαούς τους να μην δεχτούν καμία επιταγή και κανέναν εκβιασμό εις βάρος των οικονομικά αφαιμαγμένων λαών τους.

Η καλύτερη λύση, όσο και αν πονάει είναι η έξοδος από το Ευρώ, η έξοδος από την Ευρωζώνη και η επιστροφή σε μια εθνική οικονομική πολιτική με όλα τα επακόλουθα είτε αυτά είναι θετικά ή αρνητικά.

Είναι καιρός ο λαός να ξαναβρεί τη χαμένη αξιοπρέπεια του, είναι καιρός να πει ένα ΟΧΙ στον ξεπεσμό και την ξεφτίλα….