Αιφνιδιαστική επίσκεψη Α. Λοβέρδου στα Ιωάννινα

 

2010-12-02 21:09:41

 

Τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων επισκέφθηκε το πρωί ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλλεγύης Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος συναντήθηκε με τους διοικητές,γιατρούς και συνδικαλιστές προκειμένου να διαμορφώσει όπως ανέφερε σε δήλωση του μια συνολική εικόνα για το πώς προχωρούν οι στόχοι που έχουν τεθεί μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο. Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε πως όσο καλκό και να είναι ένα νοσοκομείο, ο ίδιος δε βγαίνει ποτέ χαμμένος από μια επίσκεψη, παρ’ ότι διαπίστωσε όπως τόνισε πως και στα δυό νοσοκομεία γίνεται μεγάλη προσπάθεια. .

 

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την πρόσληψη 1339 νοσηλευτών σε νοσοκομεία όλης της χώρας. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που ήταν σε εξέλιξη και μετά από επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ είχε τη διαβεβαίωση πως το αργότερο ώς την Δευτέρα θα ανακοινωθούν τα ονόματα των επιτυχόντων ώστε μέχρι τέλος Δεκεμβρίου το προσωπικό αυτό να έχει προσληφθεί.

 

Ο κ. Λοβέρδος αναφερόμενος στο ολοήμερο πρόγραμμα λειτουργίας νοσοκομείων δήλωσε ικανοποιημένος από τα στοίχεια που του δόθηκαν για την πρώτη μέρα από το Παν/κο Νοσοκομείο Ιωαννίνων ενώ με ικανοποίηση, όπως είπε, διαπίστωσε ότι προχωρά επίσης η μηχανοργάνωση και η χρήση διπλογραφικού λογιστικού ειδικά από το Παν/κο Νοσοκομείο.

 

Ενημέρωση είχε επίσης και για το κέντρο φυσικής αποκατάστασης αλλά και για το κέντρο απεξάρτησης που θα είναι έτοιμο στο Χατζηκώστα, όπως ανέφερε, μέχρι τον Ιούνιο του 2011.

 

 

 

 

ΔΙ.ΚΕΨΥ

2010-12-01 15:45:03

 

Πρώιμη Παρέμβαση σε παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (Αυτισμός) ABA & Lovaa’s

 

Το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ (Διεπιστημονική και Ερευνητική Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη Παιδιών και Ενηλίκων) διοργανώνει για 1η χρονιά στη Θεσσαλονίκη, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πρώιμη Παρέμβαση σε παιδιά με ΔΑΔ».

 

Η Μετεκπαίδευση, η οποία πραγματοποιείται ήδη για 5η χρονιά στην Αθήνα, θα διεξαχθεί στο κέντρο

 

ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ/ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

 

17ης Νοεμβρίου 81, Κωνσταντινοπολίτικα, Θεσσαλονίκη

 

τις παρακάτω ημερομηνίες του Φεβρουαρίου

 

Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή

 

4-5-6/02, 11-12-13/02, 18-19-20/02

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρέμβασης στον αυτισμό, είναι ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης το οποίο παρέχει τόσο θεωρητική κατάρτιση όσο και πρακτική εξάσκηση στους εκπαιδευόμενους.

 

Απευθύνεται σε ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές, γονείς, αλλά και σε όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν θεραπευτικά με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού και της νοητικής στέρησης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.dikepsy.gr ή επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 2830100.

 

****

 

Πληροφορίες σχετικά με το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ

 

Το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ δημιουργήθηκε το 1999 με στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας, παιδιών, εφήβων και ενηλίκων μέσα από έγκυρη επιστημονική διάγνωση και εξειδικευμένες υποστηρικτικές θεραπείες. Μια έμπειρη διεπιστημονική ομάδα ειδικών, η οποία στελεχώνεται από Ψυχολόγο, Ψυχοθεραπευτή, Ψυχίατρο, Παιδοψυχολόγο, Λογοθεραπευτή, Εργοθεραπευτή, Ειδικό Παιδαγωγό, συμβάλει στην επιτυχή διεκπεραίωση του στόχου αυτού με την ολοκληρωμένη διάγνωση και θεραπεία.

 

Υπηρεσίες που προσφέρονται στο ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ.

 

• Ψυχοθεραπεία (ατομική, ομαδική)

 

• Λογοθεραπεία

 

• Εργοθεραπεία

 

• Ειδική αγωγή/αγωγή δυσλεξίας

 

• Συμβουλευτική γονέων/ζευγαριών

 

• Ένταξη στο πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης παιδιών με αυτιστική διαταραχή (Lovaa’s)

 

• Επαγγελματικός προσανατολισμός

 

• Μετεκπαιδεύσεις

 

Υπεύθυνη Επικοινωνίας

 

Ελένη Φουρνάρου dikepsy@dikepsy.gr

 

Έφη Βοϊνά dikepsy@dikepsy.gr

 

 

 

 

 

 

Επίσκεψη στις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας

2010-11-27 10:40:20

 

Επίσκεψη στις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας των νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα και την Τρίτη ο υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ιωάννης Λαουδιάς. Τη Δευτέρα θα επισκεφθεί στη 1 το μεσημέρι το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Κόνιτσας και στις 4 το απόγευμα το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Πωγωνιανής.

 

Την Τρίτη θα επισκεφθεί διαδοχικά στις 10.30 το νοσοκομείο Φιλιατών, στις 12.30 το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Φιλιατών, στις 1.30 το Ίδρυμα Κοινωνικής Φροντίδας Φιλιαττών, στις 3.15 το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, και, τέλος, το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων στην Ηγουμενίτσα.