Αιχμάλωτο συμφερόντων το επιχειρηματικό πάρκο στην Ήπειρο!

ARTA 24 10Μικροπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα κρατούν σε αιχμαλωσία την προσπάθεια για την ίδρυση και λειτουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στην Άρτα, του πρώτου στην Ήπειρο.

Παρότι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και με τη δέσμευση του Περιφερειάρχη να διαθέσει το ποσό των δέκα εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ, σκοντάφτει μέχρι σήμερα τόσο σε αντιδράσεις που έχουν ως αφετηρία τα προσωπικά, οικονομικά συμφέροντα όσο και σε ένα μικροπολιτικό παιχνίδι που στήνουν παράγοντες της Άρτας.

Το ενδιαφέρον της διοίκησης του Επιμελητηρίου και η αγωνία για την τύχη του Επιχειρηματικού Πάρκου, όπως αποτυπώνεται στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εν μέρει υποκριτικό.

Κι αυτό γιατί στην ανακοίνωση τονίζεται πολλές ο κίνδυνος που υπάρχει για απώλεια των δέκα εκατομμυρίων ευρώ, όμως στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου ήταν ο ίδιος ο Πρόεδρος που υποστήριζε ότι τα χρονικά περιθώρια δεν είναι τόσο ασφυκτικά καθώς το έργο μπορεί να πάει «γέφυρα» στη νέα προγραμματική περίοδο.

Από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου γίνεται εμφανής προσπάθεια να χρεωθεί το πιθανό ναυάγιο στο Δήμο Άρτας. Και θα μπορούσε κάτι τέτοιο να γίνει πιστευτό αν δεν ήταν γνωστό ότι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Παπάζογλου –και δημοτικός σύμβουλος- περιλαμβάνεται στον μεγάλο κατάλογο των υποψηφίων δημάρχων Άρτας.

Άλλωστε η ίδια η διοίκηση του Επιμελητηρίου, μετά τα προβλήματα που ανέκυψαν για την παραχώρηση της έκτασης στις Καλαμιές και τις αντιδράσεις των κατοίκων, δεν έκανε απολύτως τίποτα ούτε για την ενημέρωσή τους, αλλά ούτε και για τη δημιουργία ενός ευρύ μετώπου διεκδίκησης.

Από την άλλη το Δημοτικό Συμβούλιο της Άρτας, με τις εύθραυστες ισορροπίες, δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πάρει τις αποφάσεις για την παραχώρηση της έκτασης και τη συμμετοχή στην εταιρία διαχείρισης, παραπέμποντάς τες για το μέλλον.

Μέσα σ’ αυτό το τοπίο λοιπόν η προσπάθεια που ανέλαβε τριμελής επιτροπή του Επιμελητηρίου και οι συναντήσεις με το δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ελάχιστα αποτελέσματα μπορεί να φέρει.

Κι αυτό γιατί αφενός, ο χρόνος που απομένει για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ είναι ελάχιστος με δεδομένη μάλιστα την τελευταία εγκύκλιο του αρμόδιου υπουργείου να μην υπάρξουν άλλες υπογραφές μέχρι το τέλος του έτους, αφετέρου οι μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις εντός κι εκτός δημαρχείου εντείνονται κι επεκτείνονται σε όλους τους χώρους.