Ανάγκη για την ανάδειξη νέων πολιτικών δυνάμεων στη χώρα που θα πηγάζουν από τις τοπικές μικροκλίμακες και θα στοχεύουν μέχρι και την κεντρική εξουσία…

ΒδΈλλα πάνω σου….

Γράφει ο Βαγγέλης Γρ. Αθανασίου

Έχουμε φτάσει στο τέλος….έχουμε φτάσει στο απόλυτο αδιέξοδο και κάθε προτεινόμενη λύση γεννά νέο αδιέξοδο και προοπτική δεν διαφαίνεται πουθενά…

Ωστόσο αυτό το απαισιόδοξο σενάριο δεν είναι και δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός.

Και αυτό γιατί ο κύκλος των πολιτικών δυνάμεων που άνοιξε από την μεταπολίτευση και μετά έχει κλείσει και η χώρα έχει μπει σ’ ένα τελείως νέο και εντελώς διαφοροποιημένο τοπίο.

Τα οικονομικά αδιέξοδα σε κάθε μήκος και πλάτος δείχνουν ότι αυτοί που μας κυβερνούν περί άλλων τυρβάζουν και προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη βάση της κοινωνίας.

Τα πολιτικά κόμματα και οι πολιτικές δυνάμεις που κυριαρχούν στην πολιτική σκακιέρα, εκτός από την ασυνέπεια λόγων και έργων σε ολόκληρη την μεταπολιτευτική περίοδο δείχνουν και ανίκανα να λειτουργήσουν πατριωτικά και υπέρ των πολιτών και της χώρας.

Το πρόβλημα του εξωτερικού χρέους που έχει διογκωθεί στην πολιτική ατζέντα και όλες οι πολιτικές της στοχεύουν στη μείωση του δεν μπορεί να σημάνει την εξαφάνιση της παραγωγικής και επαγγελματικής βάσης της κοινωνίας.

Το δουλικό σε αντίληψη πολιτικό σκηνικό και μια κυβέρνηση που μοιάζει να μην υπηρετεί τη χώρα που υποτίθεται ότι κυβερνά, είναι περισσότερο ανάγκη όσο ποτέ ν’ αναδειχθούν νέες πολιτικές δυνάμεις που θα ανατρέψουν την πολιτική σκακιέρα και ατζέντα και θα επανακαθορίσει τη σχέση της χώρας με τους δανειστές και πρωτίστως θα υπηρετεί τον πολίτη και την πατρίδα.

Το ζητούμενο σήμερα είναι μάλλον ο πατριωτισμός και το τι οφείλει ο πολιτικός μας κόσμος να υπηρετεί.

Νέες πολιτικές δυνάμεις που οραματίζονται μια χώρα αξιοπρεπής, με πολίτες που την υπηρετούν μέσω της παραγωγικότητας, μια χώρα που παρά τα προβλήματα θα έχει το θάρρος και το σθένος να ορίζει το πλαίσιο των υποχρεώσεων της και δεν θα δέχεται επιβολές και αυτοκαταστροφικούς δούρειους ίππους.

Είναι ανάγκη λοιπόν να γίνει η απόλυτη ανατροπή των συνταγών της τρόικας που απομυζούν ότι έχει μείνει όρθιο, είναι καιρός ν’ ανατραπεί το δουλικό πολιτικό προσωπικό που καθηλώνει τη χώρα και την αναπτυξιακή της προοπτική από άκρη σε άκρη.

Ομάδες πολιτών, πατριωτών που υπηρετούν τον τόπο τους και παλεύουν γι’ αυτόν οφείλουν να είναι σε εγρήγορση και κυρίως η νεότερη γενιά να βρει το ζωτικό χώρο έκφρασης αλλά και δράσης της.

Βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι σ’ ένα αδιέξοδο…και κάποιες πολιτικές δυνάμεις μας έχουν οδηγήσει σ’ αυτό….για την ακρίβεια το σύλλογο των πολιτικών δυνάμεων από την μεταπολίτευση και έπειτα…

Είναι καιρός νέα πολιτικά σχήματα από την μικροκλίμακα της κοινωνίας μέχρι την κεντρική εξουσία να βγουν στο προσκήνιο και ν’ αναλάβουν δράση…

Πολιτικά σχήματα και δυνάμεις που θα πηγάζουν μέσα από το δυναμισμό συλλογικοτήτων που πλέον θα διαμορφώσουν πολιτικές με πατριωτικά κριτήρια, είναι καιρός ο ελληνισμός και ο Έλληνας πολίτης να ξαναγίνει κύριος στον τόπο του….