Αναβολή των εκλογών ζητά ο Σπύρος Ριζόπουλος

orizontes

Εξ’ αιτίας των πλημμυρών στη Θεσσαλία

“Η παράταξη μας είναι έτοιμη να κάνει εκλογές, η χώρα όμως όχι. Είτε θα κάνουμε εκλογές όλοι είτε κανείς”.

Την αναβολή των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου, καλεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητήσει, ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος.

Ο κ. Ριζόπουλος σημειώνει ότι “Με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις καταστροφες σε Έβρο, Νότιο Αιγαίο και Θεσσαλία έχει πληγεί ένα σημαντικό ποσοστό του Α.Ε.Π. της χώρας. Η αποκατάσταση της καθημερινότητας των πολιτών προηγείται της εκλογικής αναμέτρησης των αυτοδιοικητικών εκλογών”. 

Ταυτόχρονα τονίζει: “Ως Ηπειρώτης δεν μπορώ να αναλογιστώ ότι από τη μια πλευρά της Πίνδου θα γίνονται εκλογές και από την άλλη θα μετρούν καταστροφές σε κατοικίες, ζωικό κεφάλαιο και απώλειες ανθρώπινων ζωών. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι ηγετικές συμπεριφορές ξεχωρίζουν τέτοιες στιγμές.

Γι αυτο ΖΗΤΑΩ από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου την αναβολή των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ωστόσο για να αποφευχθεί η μικροπολιτική “αξιοποίηση” της παράτασης από τους υπάρχοντες Περιφερειάρχες, ΖΗΤΑΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟ ΛΙΒΑΝΙΟ, ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ τα ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ των Περιφερειών.

Επιπλέον ΖΗΤΑΩ την αναστολή λειτουργίας των ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ για αποφάσεις υλοποίησης έργων, αναθέσεων και συμβάσεων, εξαιρώντας βασικές λειτουργικές ανάγκες όπως τα εκτός έδρας επιδόματα υπαλλήλων, τα αναλώσιμα και η μίσθωση μέσων για μεταφορές μαθητών.  

Η ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη Ορίζοντες Ηπείρου, στις 31 Αυγούστου κατέθεσαν ένα αξιολογο και αξιομαχο ψηφοδέλτιο ξεπερνώντας το 100% της ζητούμενης συμμετοχης.

Το Πρωτοδικείο ενέκρινε και επίσημα την υποψηφιότητα και τη συμμετοχή των Οριζόντων Ηπείρου στις εκλογές. 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΗΓΗΘΟΥΜΕ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ. 

Η παράταξη μας είναι έτοιμη να κάνει εκλογές, η χώρα όμως όχι. Είτε θα κάνουμε εκλογές όλοι είτε κανείς”, καταλήγει η ανακοίνωση των Οριζόντων Ηπείρου.