Ανακοίνωση του ΟΛΗΓ για το ατύχημα στα ”βραχάκια”

Η διαχείριση της χερσαίας ζώνης, στην παραλία της Ηγουμενίτσας, η οποία εδώ και 11 χρόνια παραμένει “ορφανή”, αποτέλεσε το βασικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση που είχαν ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Ο.Λ.ΗΓΑνδρέας Νταής και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και στο ΤΑΙΠΕΔ.

Τα προβλήματα ήταν γνωστά σε όλους, καθώς το συγκεκριμένο τμήμα ουσιαστικά έχει εγκαταλειφθεί, αλλά αναδείχθηκαν με ένταση, μετά την πτώση δύο νέων στα βράχια, καθώς υποχώρησαν τα προστατευτικά κάγκελα.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας αναφέρεται:
Σχετικά με το λυπηρό περιστατικό, τραυματισμού νεαρών συμπολιτών, στα κάγκελα της παραλιακής ζώνης «Πλατάνια» της Ηγουμενίτσας, ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, θέλει κατ’ αρχήν να εκφράσει τη θλίψη του και να εκφράσει τις ειλικρινείς ευχές όλων μας για ταχεία ανάρρωση.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Το συγκεκριμένο τμήμα της «Χερσαίας Ζώνης» της Ηγουμενίτσας, βρίσκεται από το 2005, εκτός της δικαιοδοσίας της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., καθώς τότε ξεκίνησαν οι διαδικασίες αποχαρακτηρισμού της και απόδοσής της στο Δήμο Ηγουμενίτσας, διαδικασία που δυστυχώς έφερε εκτός δικαιοδοσίας Ο.Λ.ΗΓ. τη συγκεκριμένη ζώνη, δεν την απέδωσε όμως ποτέ στο Δήμο Ηγουμενίτσας, με αποτέλεσμα η ζώνη αυτή, στην καρδιά της πόλης, να παραμένει «ορφανή», εδώ και 11 χρόνια, στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου.

Η διοίκηση της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., η οποία έχει διαπιστώσει από την αρχή της θητείας της, τα προβλήματα που δημιουργεί, η ασαφής αυτή κατάσταση, έχει αποστείλει τα σχετικά έγγραφα, τόσο προς τα αρμόδια Υπουργεία, όσο και προς το ΤΑΙΠΕΔ, ζητώντας να της επιτραπεί, σε συνεργασία με το Δήμο Ηγουμενίτσας, να προχωρήσει σε παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο χώρο, ώστε να αποκατασταθούν προβλήματα και φθορές που χρονίζουν.

Το θέμα αυτό, τέθηκε επιτακτικά και στις συναντήσεις που πραγματοποίησαν, χτες Πέμπτη 7/7/2016, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Ο.Λ.ΗΓ. κ. Ανδρέας Νταής και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Λώλος, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και στο ΤΑΙΠΕΔ.

Από τη συζήτηση, αναφορικά με τη ρύθμιση της Χερσαίας Ζώνης, διαπιστώθηκε η θέληση να δοθεί άμεσα λύση και να κινηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες για την επίλυση των θεμάτων, με την απόδοση τμημάτων της Χερσαίας Ζώνης στο Δήμο Ηγουμενίτσας.