ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΛΟΓΩΝ

Φίλες και φίλοι.

Ευχαριστούμε θερμά τους χιλιάδες συμπολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους, στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Ηγουμενίτσας, τόσο στον πρώτο όσο και στο δεύτερο γύρο, καθώς και όλους όσοι άσκησαν το συνταγματικό τους καθήκον και διατήρησαν το επίπεδο της συμμετοχής στο Δήμο μας σε σχετικά υψηλά επίπεδα, σε σύγκριση με άλλους Δήμους της Περιφέρειας Ηπείρου, αλλά και τη χώρας.

Ο έντιμος, ακομμάτιστος και αξιοπρεπής αγώνας που καταβάλλαμε τους τελευταίους δέκα μήνες, επιβραβεύτηκε πανηγυρικά από την τοπική κοινωνία, αρχικά την πρώτη Κυριακή των εκλογών, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε την τελική νίκη την δεύτερη Κυριακή.

Προσελκύοντας πλέον όλες τις δυνάμεις που επιθυμούσαν την αλλαγή στο Δήμο, η επικράτηση έλαβε ευρύτατο περιεχόμενο και κινηματικά χαρακτηριστικά.

Για το λόγο αυτό ευχαριστούμε όλους για την πολύτιμη υποστήριξη και βοήθεια.  

Υποσχόμαστε ότι δεν θα τους διαψεύσουμε.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ήδη άλλαξε σελίδα και πολύ σύντομα θα αλλάξει επίπεδο και ταχύτητα λειτουργίας, ώστε να εισέλθει δυναμικά σε τροχιά ανάπτυξης.

Η Ηγουμενίτσα, τα Σύβοτα, η Πλαταριά, το Μαργαρίτι, η Πέρδικα, ο Παραπόταμος, αλλά και όλα τα χωριά του Δήμου, από την αρχή του νέου έτους – οπότε θα αναλάβουμε επίσημα τα καθήκοντά μας – θα βρεθούν και πάλι έπειτα από πολλά χρόνια εγκατάλειψης, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Συγχαρητήρια στους υποψηφίους του Συνδυασμού μας που εξελέγησαν Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και Σύμβουλοι Δημοτικών Κοινοτήτων, αλλά και σε όλους όσοι εξελέγησαν σε αντίστοιχες θέσεις από τους άλλους Συνδυασμούς. Δεσμευόμαστε για ουσιαστική και παραγωγική συνεργασία με όλα τα Συμβούλια και τους Προέδρους των Κοινοτήτων, ανεξάρτητα από το Συνδυασμό με τον οποίο εξελέγησαν.

Συγχαρητήρια στους υποψηφίους μας για το Δημοτικό Συμβούλιο και για τα Συμβούλια των Κοινοτήτων που δεν εξελέγησαν, αλλά συνέβαλλαν τα μέγιστα στην επιτυχία του Συνδυασμού.

Μαζί θα διοικήσουμε το Δήμο την επόμενη πενταετία, μέσα από την ενεργή συμμετοχή και παρουσία τους στα σημαντικά όργανα διοίκησης των νομικών προσώπων, των επιτροπών και των ομάδων εργασίας του Δήμου.

Προσβλέπουμε σε μια εποικοδομητική συνεργασία, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και ευρύτερα, με τις Δημοτικές Παρατάξεις των Συνδυασμών «Δύναμη Προοπτικής» και «Μαζί για την Ηγουμενίτσα».

Θα επιδιώξουμε συναινέσεις και συνέργειες σε όλα τα μεγάλα αλλά και μικρά ζητήματα του Δήμου.

Δεσμευόμαστε ότι θα υποστηρίξουμε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ώστε να μπορούν να επιτελέσουν την αποστολή τους με ουσιαστικό και παραγωγικό τρόπο, επιζητώντας την καλοπροαίρετη κριτική τους, προκειμένου να τη λαμβάνουμε υπόψη μας, ώστε να γινόμαστε καλύτεροι.

Ο μοναδικός μας αντίπαλος είναι τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και το κύριο μέλημά μας η ανάπτυξη της περιοχής.

Θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αυτές, με σκληρή και οργανωμένη προσπάθεια, απομονώνοντας τις όποιες πολιτικές ή μικροκομματικές σκοπιμότητες, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Θα συνεργαστούμε αρμονικά με την Περιφέρεια, τα Υπουργεία, καθώς και όλες τις κρατικές υπηρεσίες σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Οι καλύτερες ημέρες για την περιοχή μας είναι μπροστά και μας περιμένουν.