Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Δημήτρης Γκαμπρέλας

Ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη “Ορίζοντες Ηπείρου” ο περιφερειακός Σύμβουλος από τη Θεσπρωτία, Δημήτρης Γκαμπρέλας, κάτι που έγινε γνωστό με ανακοίνωση των Οριζόντων.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, η παράταξη ενημερώθηκε θεσμικά από την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και όχι από τον ίδιο τον κ. Γκαμπρέλα.

Με δεδομένη την εξέλιξη αυτή οι Ορίζοντες Ηπείρου στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

“Στη συνεδρίαση της παράταξης μας όταν ετέθη το θέμα της ανανέωσης των θητειών των εκλεγμένων συμβούλων μας τόσο στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου όσο και στις επιτροπές, υπήρξε μια ξεκάθαρη πολιτική και ηθική συμφωνία.

Ο Σπύρος Ριζόπουλος, σε αυτή καθιστούσε σαφές στους εκλεγμένους ότι είναι ελεύθεροι τον Οκτώβριο του 2023 εφόσον δεν επιθυμούν να είναι εκ νέου υποψήφιοι με του Ορίζοντες Ηπείρου  να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε άλλη επιλογή, εκτός από το να είναι εκ νέου υποψήφιοι με άλλη παράταξη που θα διεκδικεί την Περιφέρεια Ηπείρου.

Στην πολιτική κρινόμαστε από τη διαδρομή μας και τον αξιακό μας κώδικα”…

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γκαμπρέλας με χειρόγραφη επιστολή του γνωστοποίησε στο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, την ανεξαρτητοποίησή του.

Ο κ. Γκαμπρέλας στην επιστολή του κάνει γνωστό πως παραιτείται από τη θέση του γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου και ως εκ τούτου, στην επόμενη συνεδρίαση του σώματος, θα πραγματοποιηθεί και η οριζόμενη από το Νόμο διαδικασία εκλογής νέου Γραμματέα του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο κ. Γκαμπρέλας κάνει επίσης γνωστό ότι θα συνεχίσει τη θητεία του ως ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος.