Ανεύθυνα παιχνίδια με τον τουρισμό στη Θεσπρωτία

syvota1_1

syvota1_1Οι εποχές είναι δύσκολες. Και είναι ακόμη πιο δύσκολες για τους επιχειρηματίες που περιμένουν να πάρουν μια βαθιά ανάσα στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Ως εκ τούτου όταν επιχειρείται να δημιουργούνται εντυπώσεις εκεί όπου δεν υπάρχουν είναι το λιγότερο ανεύθυνο. Κάτι τέτοιο επιχειρείται τις τελευταίες ημέρες να γίνει με θύματα εκατοντάδες επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου στη Θεσπρωτία.

Από τον Aντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, δόθηκε στη δημοσιότητα μία ανακοίνωση για το αυτονόητο. Ότι δηλαδή απαγορεύεται το κολύμπι στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, στις εκβολές του Καλαμά και στη Γωνιά. Ό,τι δηλαδή ισχύει κάθε χρόνο!

Πηχυαίοι τίτλοι και δημοσιεύματα, σε διαδικτυακά μέσα, ότι οι παραλίες της Θεσπρωτίας είναι μολυσμένες, ότι οι τουρίστες την εγκαταλείπουν και προτιμούν την Αλβανία είναι περίεργα και ύποπτα.

Ειδικά όταν στηρίζονται μόνο στη φαντασία και στα σενάρια που αυτή καλλιεργεί εν μέσω του θέρους….

Η απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη, που διαψεύδει τα σενάρια:

“Η απόφαση απαγόρευσης κολύμβησης στις περιοχές που αναφέρονται έγινε, όπως κάθε χρόνο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και το διεθνές δίκαιο, τα οποία απαγορεύουν την κολύμβηση προληπτικά, σε λιμάνια, μόνιμα αγκυροβόλια, εκβολές ποταμών (παγκόσμια τακτική).
Τέλος η διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Θεσπρωτίας διενεργεί τακτικούς ελέγχους με δειγματοληψίες και συνεχείς μετρήσεις.
Υπεύθυνα διαβεβαιώνουμε ότι, τα θαλάσσια νερά της περιοχής μας είναι καθαρά και κατάλληλα για κολύμβηση.
Άλλωστε οι διενεργούμενες μετρήσεις δημοσιεύονται σε τακτά διαστήματα στα Μ.Μ.Ε.”

Πηγή: epiruspost.gr