Ανοιχτή Επιστολή γονέων Δ.Δ. Κοκκινιάς και Παλαιοχωρίου προς τον κο Πιτούλη, αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου.

Λάβαμε,από τους γονείς των μαθητών,των δημοτικών διαμερισμάτων, Κοκκινιάς και Παλαιοχωρίου, Την παρακάτω διαμαρτυρία,με την παράκληση να την δημοσιεύσουμε και να την προωθήσουμε στον τοπικό τύπο,για να γίνει γνωστό το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές των παραπάνω χωριών.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κύριε Πιτούλη,
Με αφορμή το μήνυμά σας για το νέο έτος 2013 όπου ως αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας τονίζετε « ιδιαίτερα η νεολαία μας πρέπει να απελευθερώσει όλες τις δημιουργικές της δυνάμεις τη φαντασία και τη φρεσκάδα της και να παρέμβει δυναμικά σ’ όλους τους τομείς. Πρώτα απ΄όλα στο φυσικό της χώρο την παιδεία όπου δυστυχώς και σήμερα ισχνότατες μειοψηφίες ναρκοθετούν τον δρόμο των πολλών προς τη μάθηση».
Σας ευχαριστούμε για το μήνυμά σας , δείχνετε διάθεση αυτοκριτικής. Από τον τρόπο όμως που αντιμετωπίζετε τα προβλήματα των μαθητών της περιοχής μας, μπορεί κάποιος να σας κατηγορήσει ότι ανήκετε και σεις στις ισχνές μειοψηφίες που αναφέρατε, για τους εξής λόγους.
Με δική σας απόφαση , χωρίς να έρθετε σε διάλογο με κανέναν μας, δώσατε την μεταφορά των παιδιών από και προς την Κοκκινιά-Παλαιοχώρι προς Δ. Σχολείο Νεράιδας στο ΚΤΕΛ , με αποτέλεσμα να περνάμε παιδιά και γονείς καθημερινά έναν Γολγοθά.
Υποχρεώνετε τα παιδιά μας να επιβιβάζονται στο λεωφορείο της γραμμής «χωρίς συνοδό» με ξένους επιβάτες να περιμένουν στις 7.00΄π.μ. το λεωφορείο μέσα στο κρύο και τη βροχή. Φτάνουν στο σχολείο στις 7.15΄- 7.20΄όπου δεν υπάρχει φύλαξη και διατρέχουν αρκετούς κινδύνους.
Δεν μπορούν ν’ αναχωρήσουν μετά το τέλος των μαθημάτων στις 12.30΄και 13.15΄και πρέπει να περιμένουν εκτός σχολείου , το λεωφορείο στις 14.30΄. Όσα παιδιά θέλουν να παρακολουθήσουν το ολοήμερο δεν μπορούν διότι πρέπει ν’ αναχωρήσουν νωρίτερα.
Όλα αυτά για ποιο λόγο; Λέτε ότι είναι οικονομικός. Είναι όμως?
Τα λεωφορεία τα μισθώνετε 240€ ημερησίως , όταν τα ταξί μπορούν να μεταφέρουν όλα τα παιδιά (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) με 200€.
Μας αγνοήσατε όταν σας επισκεφτήκαμε ,και όταν σας στείλαμε τα έγγραφα (και το έγγραφο του ΚΤΕΛ που δηλώνει ότι δεν αναλαμβάνει ευθύνη για τη μεταφορά των μαθητών). Είσαστε στη θέση αυτή για να υπηρετείτε το λαό. Τον υπηρετείτε όμως? Η το ξεχάσατε όπως συνηθίζεται από την εκάστοτε εξουσία.
Σας κάνουμε γνωστό με όλη την δύναμη της ψυχής μας, που πηγάζει από την θέση μας ως γονείς, ότι τα παιδιά μας είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε. Δεν δεχόμαστε να μας τα κάνετε παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Αντί να μας στηρίξετε που ζούμε στα χωριά, μας δυσκολεύετε τη ζωή. Με τα ταξί τα παιδιά μας μεταφέρονταν με ασφάλεια, στην ώρα τους στο σχολείο και στο σπίτι. Δεν διατρέχουν τους κινδύνους που διατρέχουν τώρα εξ αιτίας σας.
Μην μας αγνοείτε!
Είστε γονιός και πρέπει να μας καταλαβαίνετε.
Ευχόμαστε όπως γράφετε και στο μήνυμά σας σεβασμό στον άνθρωπο και τα ατομικά δικαιώματα.
Τα παιδιά είναι το μέλλον μας, το μέλλον της Ελλάδας.
Οι Γονείς
Ευανθία Τσάτση
Αθανάσιος Τσάτσης.
Φωτεινή Σοκόλη
Δημήτρης Σοκόλης

πηγή:http://epamthesprotias.wordpress.com