Αντιδράσεις για τη σύλληψη των μαθητών του ΕΠΑΛ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σήμερα το πρωί, έπειτα από μήνυση που κατέθεσαν οι Διευθυντές ΕΠΑΛ και ΙΕΚ Ηγουμενίτσας στο αστυνομικό τμήμα, συνελήφθησαν 10 μαθητές. Παρουσία των Διευθυντών η αστυνομική δύναμη έσπασε την κατάληψη, κόβοντας την αλυσίδα και συνέλαβε τους 10 μαθητές που βρίσκονταν εντός της κατάληψης. Στους μαθητές έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες και έχει σχηματιστεί δικογραφία.

             Το γεγονός αποτελεί συνέχεια προηγούμενων επιθέσεων σε διάφορα σχολεία ανά τη χώρα, όπως σε εκείνο της Λαμίας, αλλά και στο ΕΠΑΛ την Ηγουμενίτσας ξανά την  προηγούμενη εβδομάδα.

            Η ΠΑΑΣ Θεσπρωτίας καταγγέλλει την επίθεση των δυνάμεων της αστυνομίας καθώς  και την στάση των διευθυντών, που πηγαίνουν χέρι-χέρι με τις πολιτικές ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ.

            Οι πολιτικές αυτές που οδηγούν το λαό στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, είναι εκείνες που φέρνουν και τη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής. Είναι οι πολιτικές που φέρνουν το «Νέο Σχολείο» των ταξικών φραγμών και που χτυπούν με όλα τα μέσα όποιον αγωνίζεται και αντιστέκεται.

            Καλούμε όλο το λαό να συνεχίσει και να μαζικοποιήσει τους αγώνες και τις αντιστάσεις του. Αυτή θα είναι η άμεση και αναγκαία απάντηση στην επίθεση και στην τρομοκρατία. Τον καλούμε να αγωνιστεί και να απαιτήσει να παρθούν πίσω τώρα οι κατηγορίες σε βάρος των μαθητών που αγωνίζονται ενάντια στο νέο μεσαίωνα που φτιάχνει το κεφάλαιο και στο μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν.

  • ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
  • Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ
  • ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ

16/10/2013

Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία (Π.Α.Α.Σ.)  Θεσπρωτίας

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Θεσπρωτίας καταδικάζει τη σύλληψη και παραπομπή σε δίκη των μαθητών του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας.
Μετά τις διώξεις στους μαθητές στη Λαμία, στους οποίους επιβλήθηκαν πρωτοφανείς ποινές φυλάκισης, σειρά στην επιχείρηση τρομοκράτησης είχαν οι μαθητές στην Ηγουμενίτσα. 10 μαθητές του ΕΠΑΛ, που τελούσε υπό κατάληψη, συνελήφθησαν μέσα στο σχολικό συγκρότημα μετά από μήνυση που κατέθεσαν οι διευθυντές του ΕΠΑΛ αλλά και του ΙΕΚ, τα οποία συστεγάζονται.
Η κυβέρνηση προσπαθεί για άλλη μια φορά να τρομοκρατήσει όσους διεκδικούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή, δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Αντιμετωπίζει με αδίστακτο αυταρχισμό τον αγώνα των μαθητών ενάντια στις διατάξεις του “Νέου” Λυκείου, ενάντια στη διάλυση της δημόσιας παιδείας.
Η κυβέρνηση τρομοκρατημένη από την αντίσταση της νεολαίας και των εργαζομένων, εντάσσει τους μαθητές στο “άλλο άκρο”, όπως και τους κατοίκους στη Χαλκιδική, τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια, που συνεχίζουν τις απεργίες ενάντια στην “διαθεσιμότητα”  και τη διάλυση των πανεπιστημίων,  όσους παλεύουν ενάντια στις απολύσεις, τους αντιφασίστες και όσους αντιστέκονται στην επιβολή των μνημονίων, προχωρώντας στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων.
Η μόνη απάντηση των εργαζομένων και της νεολαίας είναι ο συντονισμός και η κλιμάκωση με απεργίες και καταλήψεις διαρκείας (σε χώρους δουλειάς, δημόσια κτίρια, σχολές, σχολεία, πλατείες και δρόμους) για την ανατροπή της κυβέρνησης, την διαγραφή του χρέους, τη ρήξη με ΕΕ – Ευρώ, την εθνικοποίηση των τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από εργατικό έλεγχο.
Καλούμε τους μαθητές, τους καθηγητές, τους γονείς και τους εργαζόμενους να μην αφήσουν να περάσει η καταστολή του μαθητικού κινήματος, πιάνωντας πάλι το νήμα των απεργιακών κινητοποιήσεων και καταλήψεων σε συντονισμό με όλους τους κλάδους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.
Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται –  Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α   Θεσπρωτιας