Αντώνης Μπέζας: Μοναδικό καθήκον της Διοίκησης της ΟΛΗΓ η μετάβαση της εταιρείας στη νέα εποχή (audio)

mpezas2020

Συνέντευξη στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, παραχώρησε ο Πρόεδρος της ΕΤΑΔ και πρώην υφυπουργός Αντώνης Μπέζας, με αφορμή τη δημόσια τοποθέτησή του για την ιδιωτικοποίηση του Λιμένα Ηγουμενίτσας.

O κ. Μπέζας προσπαθώντας να διασκεδάσει τις αντιδράσεις για τη χερσαία ζώνη, ανέφερε ότι “όταν θα πάει για κύρωση η σύμβαση παραχώρησης για Βουλή, θα πάει για κύρωση και ο αποχαρακτηρισμός της χερσαίας ζώνης”.

Για τα καταφύγια Συβότων – Σαγιάδας – Πλαταριάς, σημείωσε ότι θα μπορούσαν να μη συμπεριλαμβάνονται στο διαγωνισμό, αλλά για τη Σαγιάδα θα προβλέπεται δικαίωμα χρήσης από τους ψαράδες για 20 έτη.

Για τους καταστηματάρχες ανέφερε ότι η διασφάλιση της χρήσης καταστημάτων εστίασης και αναψυχής είναι η διατήρηση επαρκούς ποσοστού των μετοχών της ΟΛΗΓ ΑΕ από το Ελληνικό Δημόσιο ώστε σε καθεστώς αυξημένης πλειοψηφίας να μην μπορεί ο ιδιώτης επενδυτής να εκδιώξει τους ήδη δραστηριοπούμενους επαγγελματίες.

Αναφέθηκε στο ρόλο της διοίκησης της ΟΛΗΓ ΑΕ και επεσήμανε ότι “Μοναδικό καθήκον της Διοίκησης της ΟΛΗΓ ΑΕ πρέπει να είναι η ομαλή μετάβαση της εταιρείας στη νέα εποχή και η εύρυθμη λειτουργία του λιμένος” και ότι δεν μπορεί να χαράσσει η παρούσα διοίκηση πολιτικές αξιοποίησης του λιμανιού.

Τέλος, υπονοήσε ότι για την παρούσα κατάσταση ευθύνεται η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς, με νόμο του 2019, η μετοχή της ΟΛΗΓ ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και αυτό στο υπερταμείο και ότι ήταν λάθος η διαδικασία που ακολουθήθηκε το 2016 με επαναφορά της λεγόμενης “ορφανής” χερσαίας ζώνης στην ΟΛΗΓ, υπεραμυνόμενος της διαδικασίας που είχε ακολουθηθεί το 2006.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αντώνη Μπέζα: