Αντ. Μπέζας: Μαζί για την Ηγουμενίσα

Την απόφασή του να διεκδικήσει τον Δήμο Ηγουμενίτσας ανακοίνωσε και επίσημα ο πρώην Υπουργός Αντώνης Μπέζας. Παράλληλα στη διάρκεια συνέντευξης τύπου παρουσίασε το όνομα και το λογότυπο της παράταξης και ανέπτυξε τις βασικές αρχές του συνδυασμού του.

«Μαζί για την Ηγουμενίτσα» είναι το όνομα της παράταξης ενώ τα πέντε χρώματα που επιλέχθηκαν για το λογότυπο αναφέρονται στις πέντε δημοτικές ενότητες που απαρτίζουν τον Δήμο και στους πέντε βασικούς τομείς του προεκλογικού του προγράμματος.

Ο Αντώνης Μπέζας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στα τοπικά ΜΜΕ, παρουσία συνεργατών του, αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να θέσει υποψηφιότητα στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές, ανέπτυξε τη φιλοσοφία και τις αρχές του συνδυασμού, παρουσίασε το λογότυπο και τη σημασία του, καθώς και την ιστοσελίδα του συνδυασμού, μέσω της οποίας θα γίνεται και διάλογος με τους πολίτες.

«29 χρόνια  από τότε που εκλέχθηκα Δημοτικός Σύμβουλος  Ηγουμενίτσας, αποφάσισα να ξαναγυρίσω στην Αυτοδιοίκηση. Σ’ αυτή την ωραία περιπέτεια, μπαίνω από  εσωτερική  ανάγκη και από βαθιά αίσθηση καθήκοντος» ανέφερε ο Αντώνης Μπέζας εξηγώντας έτσι την απόφασή του να διεκδικήσει το Δήμο.

Ο ίδιος μίλησε για ένα χρέος προς τον τόπο το οποίο επιθυμεί να εκπληρώσει ενώ τόνισε πως μέσα από την αυτοδιοίκηση ασκεί κανείς πολιτική για την αληθινή ζωή.

«Ο Δήμος μας σήμερα  δεν είναι απλά σε κρίση, είναι σε παρακμή. Οι νέοι άνθρωποι φεύγουν από εδώ. Εγώ όμως αποφάσισα να γυρίσω στην Αυτοδιοίκηση για να τους ξαναφέρω πίσω, εδώ  στην Ηγουμενίτσα.  Γιατί αισθάνομαι  ότι μπορώ να βοηθήσω, όσο κανείς άλλος» τόνισε στη συνέντευξη και στη συνέχεια μίλησε για συμφωνία εμπιστοσύνης που θα στηρίζεται σε συγκεκριμένες αρχές:

Αρχή πρώτη: Ο Δήμαρχος πρέπει να είναι παντού και για τα πάντα.  Εδώ θα ισχύει το γνωστό: «τα παράπονα σας στον Δήμαρχο».  

Αρχή δεύτερη: Η Αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να ξεπερνάει γραμμές και να γκρεμίζει τείχη. Τα σκουπίδια δεν έχουν ιδεολογία και οι λακκούβες δεν έχουν χρώμα. Ο αντίπαλος, δεν είναι  ο εχθρός μας.

Αρχή τρίτη:  Πρέπει να αναμετρηθούμε, όχι με το παρελθόν αλλά με το μέλλον. Όχι με τους πολιτικούς μας αντιπάλους αλλά με τους ίδιους μας τους εαυτούς.

Αρχή τέταρτη: Ο Δήμος μας, η Ηγουμενίτσα, το Μαργαρίτι, ο Παραπόταμος, η Πέρδικα και τα Σύβοτα, είναι οι άνθρωποί του. Και οι άνθρωποι θέλουν σεβασμό.

Αρχή πέμπτη: Την ιστορία την γράφουν οι παρέες. Θα χτίσουμε το αύριο, μόνο αν συμμετέχουμε στο σήμερα. Ο Δήμαρχος είναι μόνο ο διευθυντής ορχήστρας. Η αλλαγή έρχεται από κάτω προς τα πάνω.  Απ’ όλους μαζί! 

Ο Αντώνης Μπέζας τόνισε ότι συγκροτεί μία  ισχυρή ομάδα δουλειά που με φρεσκάδα, μεράκι και γνώσεις θα δουλέψει για να κάνει την Ηγουμενίτσα έναν μεγάλο Δήμο.

Το λογότυπο:

Οι γραμμές στο κάτω μέρος του λογοτύπου σχηματίζουν ένα κύμα θάλασσας, το οποίο «σκάει». Η θάλασσα αποτελεί βασικό σημείο αναφοράς για το Δήμο Ηγουμενίτσας. Οι τέσσερεις από τις πέντε Δημοτικές του Eνότητες βρέχονται από τη θάλασσα. ‘Οταν το κύμα «σκάει» και φτάνει στο τέλος του αριστερά, μέσα από τον ήλιο (που είναι το εξωτερικό ημικύκλιο) συμβολίζεται η ελπίδα και η ποιότητα ζωής (που περιλαμβάνει και την κοινωνική αλληλεγγύη) και μέσα τον κόλπο – λιμάνι της Ηγουμενίτσας (που είναι το εσωτερικό ημικύκλιο) συμβολίζεται η ανάπτυξη.

Το όνομα του Συνδυασμού περιλαμβάνει τη λέξη «Ηγουμενίτσα», που είναι η βασική δυτική πύλη της χώρας και βρίσκεται σε κομβική Θέση στο σύστημα των εθνικών και διεθνών μεταφορών. Το μεγάλο μας συγκριτικό πλεονέκτημα! Το συνολικό όνομα είναι τοποθετημένο έτσι ώστε να σχηματίζει σκαλοπάτια ανόδου (από αριστερά προς τα δεξιά), τα σκαλοπάτια δηλαδή που βήμα – βήμα θα ανέβουμε μαζί για να φτάσουμε το Δήμο Ηγουμενίτσας πιο ψηλά.

Οι Δημοτικές Ενότητες που περιγράφονται στο τέλος ενισχύουν την αντίληψη ότι, αν εκλεγούμε, σαν νέα Δημοτική Αρχή θα εργαστούμε συστηματικά για το σύνολο του Δήμου αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα και τις ιδιαιτερότητες κάθε Δημοτικής Ενότητας και δημιουργώντας τις αντίστοιχες υποδομές.

Τα 5 χρώματα που επιλέχθηκαν αναφέρονται στις 5 Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ηγουμενίτσας αλλά και περιγράφουν τους 5 τομείς του προεκλογικού μας προγράμματος, που θα δείτε πιο κάτω και στην ιστοσελίδα του Συνδυασμού.

Το Μπλε (κύριο χρώμα του λογότυπου), συμβολίζει τη Διοικητική Ανασυγκρότηση και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό. Θεωρείται το χρώμα της εμπιστοσύνης, της ελευθερίας και της σταθερότητας.

Το Πορτοκαλί συμβολίζει τις Υποδομές, Γϊολεοδομικός Σχεδιασμός και Ποιότητα Ζωής. Είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη δημιουργικότητα και το νέο ξεκίνημα.

Το Πράσινο, συμβολίζει το Περιβάλλον, Κυκλική Οικονομία και Πράσινη Μετάβαση. Είναι το χρώμα της φύσης, της αρμονίας και της φρεσκάδας.

Το Γαλάζιο, συμβολίζει την Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ευθύνη. Σχετίζεται με τη θάλασσα και τον ουρανό, και προσφέρει ηρεμία, γαλήνη, χαλαρότητα αλλά και σιγουριά.

Το Μωβ, συμβολίζει τον Πολιτισμό και Τουρισμό. Αντιπροσωπεύει τα αγαθά κίνητρα και τις υψηλές πνευματικές επιδιώξεις. Συνδέεται με τη φρόνηση, την αξιοπρέπεια και την κινητικότητα.

Πλαίσιο κειμένου: ΙΣτο λογότυπο του Συνδυασμού η Ηγουμενίτσα συνδυάζεται με την ισχυρή λέξη «Μαζί».

Μαζί για το Δήμο που ονειρευόμαστε. Μαζί για το μέλλον. Μαζί χωρίς διαχωριστικές γραμμές και ιδεολογικές αγκυλώσεις. Μαζί για την Ηγουμενίτσα!

Ολόκληρο το video της παρουσίασης του Αντ. Μπέζα μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.facebook.com/watch/?v=968721427915106&extid=NS-UNK-UNK-UNK-IOS_GK0T-GK1C&mibextid=2Rb1fB&ref=sharing