Αντ. Μπέζας: Νοσοκομείο σε κάθε νομό της χώρας

nosfi

nosfiΠολλαπλές ερμηνείες χωράει η δήλωση του υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα σχετικά με τα νοσοκομεία και τις συγχωνεύσεις τους! Νοσοκομείο σε κάθε νομό της χώρας, υπόσχεται ο Θεσπρωτός πολιτικός και αυτό είναι ευοίωνο για τους Νομούς όπως η Θεσπρωτία που έχουν ένα μόνο Νοσοκομείο, από την άλλη δημιουργεί ανησυχίες για νομούς όπως π.χ. τα Ιωάννινα που λειτουργούν περισσότερα από ένα νοσοκομεία.

Ο υφυπουργός Υγείας μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στο θέμα των συγχωνεύσεων νοσοκομείων στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Περιφέρεια.

«Εμείς κάνουμε τρία πράγματα, σε σχέση με τον υγειονομικό χάρτη της χώρας. Το πρώτο ήταν κάποιες αλλαγές στο σύστημα των νοσοκομείων, στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη. Αυτό ολοκληρώθηκε. Το δεύτερο πράγμα που κάνουμε είναι η μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Έχουμε αυτή τη στιγμή δύο δημόσια υποσυστήματα, του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ. Αυτά τα δύο συστήματα θα ενοποιηθούν σε έναν φορέα ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την εποπτεία, τη λειτουργία και τη χρηματοδότησή τους», τόνισε ο κ. Μπέζας.

Και πρόσθεσε: «Δεν θα κλείσουν μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ενοποίηση διοικητική και λειτουργική θα γίνει ώστε να έχουμε πάλι ένα δημόσιο σύστημα, αλλά ενιαίο. Το τρίτο είναι οι αλλαγές στις δευτεροβάθμιες δομές, στα νοσοκομεία μας δηλαδή, στην περιφέρεια. Ξεχωρίσαμε την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη από την περιφέρεια, διότι είναι άλλα τα χαρακτηριστικά και οι ιδιαιτερότητες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και διαφορετική η κατάσταση στην περιφέρεια. Στην περιφέρεια θα πρέπει να υπάρχουν νοσοκομεία σε κάθε νομό της χώρας».