Απάντηση του Γ. Γόγολου στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

igmdimarxeio

Απάντηση στην ανακοίνωση της  Λαϊκής Συσπείρωσης, και τον Δώρη Δήμα σχετικά με τις αναφορές του για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, έδωσε στη δημοσιότητα ο Γ. Γόγολος:

 1. Η διαδικασία των ερωτήσεων προ ημερησίας διατάξεως  προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Χρησιμεύει να επικαιροποιεί θέματα που δεν υπάρχουν στην ημερήσια διάταξη, κυρίως λόγω χρόνου τέλεσης αυτών, αλλά και πιθανή άρνηση ή κωλυσιεργία της εκάστοτε  Δημοτικής Αρχής  να φέρνει συγκεκριμένα θέματα προς συζήτηση.
 2.  Η θέση μου λοιπόν, σαν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  είναι να επικαιροποιώ θέματα ή προβλήματα των  συμπολιτών τα οποία μεταφέρονται  στους εννέα (9)  εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής μας παράταξης, από τις συναντήσεις με τους πολίτες και εν συνεχεία μέσω μιας προσυνεδριακής συνάντησης  να μορφοποιούνται και να μεταφέρονται από τον επικεφαλής της παράταξης ή άλλους Δημοτικούς Συμβούλους, στο εκάστοτε Δημοτικό Συμβούλιο.  Για να μην αδικήσω βέβαια τη Δημοτική Παράταξη, Λαϊκή Συσπείρωση ήτοι τον κ. Δώρη Δήμα, δεν γνωρίζω τον τρόπο λειτουργίας της παράταξής του.
 •  Ο συνολικός χρόνος διάρκειας των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και η ώρα έναρξης του, δεν προβλέπονται από τον κανονισμό  βεβαίως. Σαφώς  όμως πρέπει να ανησυχούμε εξ ίσου για τον αριθμό των θεμάτων  στην ημερήσια διάταξη  (πάνω από 25  κάθε φορά, που ο κύριος Δήμας δεν αναφέρεται καν στην επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου) και τη συχνότητα διενέργειας των συνεδριάσεων. Η οπτική της κάθε παράταξης φυσικά είναι διαφορετική. Η Δημοτική παράταξη την οποία εκπροσωπώ, με τη διαδικασία που προανέφερα, φέρνει  θέματα στις προ ημερησίας διατάξεως ερωτήσεις που απορρέουν από την καθημερινότητα, χωρίς να περιορίζει τον αριθμό αυτών. Η Λαϊκή Συσπείρωση ήτοι ο κ. Δώρης Δήμας, επιλέγει να επικαιροποιεί άλλα θέματα συνήθως με την μορφή ψηφισμάτων.  Είναι θέμα οργάνωσης και στόχευσης  της κάθε παράταξης και τον τρόπο λειτουργίας της.
 • Στις προσωπικές κατηγορίες ότι «ο Γιάννης Γόγολος επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης έχει επιλέξει, σε κάθε συνεδρίαση, να οξύνει φραστικά την αντιπαράθεση με κοκορομαχίες..» θα παρακαλούσα τη Λαϊκή Συσπείρωση, ήτοι τον κ. Δώρη Δήμα, να  θέσει στα κριτήρια του πριν την ένταξη στην κατηγορία «κοκορομαχίες» τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. (Χρησιμοποιείται  η φράση τέσσερις (4) φορές στο κείμενο), εκτός από την διάρκεια και την ένταση της φωνής,   το περιεχόμενο των συζητήσεων, από που απορρέει το θέμα, την επικαιρότητα,  την υποχρέωση της αντιπολίτευσης για κριτική των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής και τυχόν  διευκρινήσεις για τρέχοντα  θέματα.

Επειδή από «παράλειψη» του κ. Δήμα στην ανακοίνωση δεν αναφέρθηκαν οι ερωτήσεις που υπέβαλα, ενημερώνω τους πολίτες για το περιεχόμενό τους :

 1. Ποιό ήταν το αποτέλεσμα της ΕΔΕ, ένα χρόνο μετά, της υπόθεσης «απώλειας» του φακέλου από τα ΚΕΠ;
 2. Σε ποιό σημείο βρίσκεται η διεκδίκηση της χερσαίας ζώνης και η πώληση  του λιμένος Ηγουμενίτσας;
 3. Τί έχει συμβεί με την καταστροφή του χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου;
 4. Πως αντιμετωπίζει την κατασκευή  του ποδηλατοδρόμου στην οδό Κύπρου, μετά την κατακραυγή από όλους τους φορείς και συλλόγους;
 5. Πόσο αναγκαίες ήταν οι απ΄ευθείας αναθέσεις που έκανε το τελευταίο διάστημα;  (πηγή Διαύγεια )
 6. Ποιό είναι το καθεστώς της ιδιοκτησίας του χώρου των Xenia  που σήμερα υφίσταται το  ανενεργό ΤΕΙ ;
 7. Πως  σκέφτεται να αντιμετωπίσει η Δημοτική Αρχή το πρόβλημα της υδροδότησης πολλών περιοχών του Δήμου;
 • Στις επόμενες κατηγορίες ότι “…o Γιάννης Γόγολος αποπροσανατολίζει από την συζήτηση των προβλημάτων και την ανάδειξη των αιτίων που τα προκαλούν. Καταλογίζονται ευθύνες στον δήμαρχο αλλά μένει στο απυρόβλητο η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Ενώ η ευθύνη του είναι ακριβώς, ότι εφαρμόζει αυτήν την πολιτική”  θα απαντήσω στον  κ. Δώρη Δήμα, ότι η «ευθύνη» μου για την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, είναι κατ’ αντιστοιχία  ανάλογη, με αυτή που μπορεί να είχε o κ. Δώρης  Δήμας για την ασύδοτη δράση των μονοπωλίων στη Ελλάδα, επειδή ο ίδιος επαγγελματικά υπηρετούσε ένα από αυτά.
 • Επειδή οι εκφράσεις στο κείμενο της ανακοίνωσης  π.χ. “Πιστεύουμε ότι είναι «σικέ το ματς» που παρακολουθούμε,που εξυπηρετεί πολιτικούς στόχους. Όχι όμως και τα λαϊκά συμφέροντα.” και στη συνέχεια  ότι“…σε αυτήν την τακτική ανταποκρίνεται ο Δήμαρχος, τάχατες για να υπερασπίσει τον εαυτόν του… ” μάλλον είναι προϊόν κάποιου που θεωρεί, ότι η αγωνία για τον τόπο, η διεκδίκηση, η αντιπαράθεση και οι αγώνες είναι κεκτημένο μιας και μόνο Δημοτικής παράταξης  και όλοι οι άλλοι συμμετέχουν ή υπηρετούν «ανίερες συμμαχίες» ενάντια στα λαϊκά στρώματα. Προς επίρρωση αυτών, καλώ τους πολίτες να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και θα αντιληφθούν αν υπάρχουν συμμαχίες ή συναινέσεις. Ποιος έχει κάνει συμφωνίες μέχρι σήμερα και ποιος ωφελείται από αυτές.
 •  Με λύπη μου διαπιστώνω ότι κ. Δώρης  Δήμας έχει αυτοανακηρυχθεί κατά το πώς φαίνεται,  σε «γέροντα Νέστωρα» της πολιτικής στο Δήμο μας. Πότε ως Δημοτικός Σύμβουλος, πότε ως μέλος του Εργατικού Κέντρου και την επομένη, ως μέλος του Εμπορικού Συλλόγου να  «συμβουλεύει»  τους πάντες,  χρησιμοποιώντας «τάχατες» λαϊκή γλώσσα και πιστεύοντας πως αυτό τον ταυτίζει με τα λαϊκά στρώματα.  Επειδή γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας πλέον, δεν  έπεισε κανέναν πως η προσωπική επίθεση που έγινε μέσω της  επιστολής προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. οφείλεται στην αγωνία  του για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Όχι βεβαίως. Δεν μπορεί  να ανεχθεί, ότι μια άλλη Δημοτική Παράταξη ασκεί τα καθήκοντά της, αφαιρώντας το δικαίωμα του “λαϊκού αγωνιστή” που είχε αυθαίρετα αποκτήσει, πατώντας πάνω στους διαχρονικούς αγώνες που έχουν γίνει στο παρελθόν από  ανθρώπους που βρισκόταν ίδιο πολιτικό χώρο τον οποίο υπηρετεί. Οι αγώνες των άλλων για τα δικαιώματα των εργαζομένων και οι θυσίες τους, δεν κάνουν τον ίδιο  αγωνιστή. Η  ταύτιση με τη Δημοτική Αρχή για το μνημόνιο Συνεργασίας και Αγάπης με τον ΟΛΗγ, πιστεύω πως δεν θα καταγραφεί στο palmares των αγώνων του για το καλό των Δημοτών.  Σας προείπα, πως στην ίδια πόλη ζούμε και γνωριζόμαστε όλοι καλά.
 • Στην  επιστολή που στάλθηκε, γίνεται αναφορά στο όνομα Γιάννης Γόγολος πέντε φορές  (δεν γνωρίζω αν η  μη προσφώνηση κύριος πριν από το όνομα είναι πολιτική ιδεοληψία) με αντίστοιχες αρνητικές αναφορές στο πρόσωπό μου. Φυσικά και δεν θα ακολουθήσω την πρόκληση για αντιπαράθεση με ανακοινώσεις, της Λαϊκής Συσπείρωσης ήτοι του κ. Δώρη Δήμα. Αυτό επεδίωξε  εξ αρχής να κάνει  με την επιστολή. Δεν θα κατέβω “στο δικό του γήπεδο” κατά την προσφιλή του έκφραση, διότι έχει περισσότερο χρόνο ως συνταξιούχος για να γράφει ανακοινώσεις, κυρίως όμως φαίνεται πως έχει αποκτήσει  ισχυρό κίνητρο  για να το κάνει.   Σε αντίθεση με μένα. 
 • Τέλος, καλεί τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να εφαρμόσει τον ψηφισθέντα από έμενα κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Φεβρουάριο του 2011 ( και όχι του 2012 που επικαλείται ο κ. Δώρης Δήμας), το κανονισμό δηλαδή  που ψηφίστηκε από όλους  πλην του ιδίου (Αρ. Αποφ. 44/2011). Δεν προβλέπεται βεβαίως από τον κανονισμό λειτουργίας που χρησιμοποιείται 9 χρόνια τώρα, το δικαίωμα παραπομπής επικεφαλής Δημοτικής παράταξης σε Ειδικό Δικαστήριο για παραβατική συμπεριφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Ευτυχώς !

Συμπτώσεις που έχει η ζωή και μας κάνει να νομίζουμε  πως η ιστορία επαναλαμβάνεται, ημέρα που είναι σήμερα 21 Σεπτεμβρίου. Βεβαίως αναφέρομαι σε κάποιες «ανίερες συμμαχίες» του παρελθόντος και το αποτέλεσμά τους, για τις οποίες δεν έχει ευθύνη ο κ. Δώρης Δήμας, αλλά γνωρίζει πολύ καλά σε τι αναφέρομαι.

Η μπάλα εντός γηπέδου εφεξής. Στην κερκίδα όσοι κουράστηκαν. Εκτός παιχνιδιού αυτοί, που νομίζουν πως η μπάλα του παιχνιδιού είναι δική τους για να την παίρνουν …και να φεύγουν.  Γιατί κατά πως φαίνεται θα παίζουν μόνοι στην «αυλή»  του σπιτιού τους στο μέλλον.