Απάτη σε βάρος δύο ηλικιωμένων γυναικών

elas

elasΠροχθές (01-12-2012) το πρωί στην Πρέβεζα, άγνωστη γυναίκα διέπραξε απάτη σε βάρος δύο ηλικιωμένων ημεδαπών γυναικών.

Συγκεκριμένα, η άγνωστη γυναίκα προσέγγισε τις δύο ηλικιωμένες στο σπίτι τους και ισχυριζόμενη ψευδώς ότι είναι δημοτική υπάλληλος, κατάφερε να τις εξαπατήσει και να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των εννιακοσίων πενήντα (950 €) καθώς και προσωπικά τους έγγραφα, προκειμένου να αναλάβει τις διαδικασίες υπαγωγής τους σε δήθεν πρόγραμμα επιδότησης ηλικιωμένων γυναικών που ζουν μόνες τους προκειμένου να έχουν καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύνταξη.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Hπείρου, στο πλαίσιο της πρόληψης περιστατικών απάτης από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, παρακαλεί τους πολίτες:

  • Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία τους.
  • Να μην πείθονται από αγνώστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους  έχουν προηγουμένως καλέσει.
  • Να μην πείθονται όταν άγνωστοι τους ζητούν να καταβάλλουν χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
  • Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
  • Να μην δέχονται σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να τους οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
  • Να προσπαθούν να συγκρατήσουν τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσουν το έργο των διωκτικών αρχών.
  • Να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.