Απεργιακή κινητοποίηση για την πρωτομαγιά

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

(Ζωσιμάδων 4, Ηγουμενίτσα – τηλέφωνα: 6972157809, 6977025416)

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Σήμερα συντελείτε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που τόσα χρόνια τα κερδίσαμε με αγώνες και θυσίες. Το μέλλον για τη νεολαία είναι ζοφερό και χωρίς δικαιώματα. Θέλουν να δουλεύουμε με 300 ευρώ, χωρίς συμβάσεις, χωρίς ασφάλιση, και αυτό το ονομάζουν ανάπτυξη.

Η ανεργία  στο νομό μας έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οι απολύσεις σε χώρους δουλειάς όπως και στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών είναι καθημερινή πραγματικότητα. Στις ιχθυοκαλλιέργειες μειώθηκαν οι μισθοί. Η απλήρωτη εργασία για πολλούς μήνες έχει γίνει μόνιμο φαινόμενο σε πολλές επιχειρήσεις, όπως και η υπογραφή ατομικών συμβάσεων με την οποία καταπατώνται όλα τα δικαιώματα (ακόμα και όρος που απαγορεύει την εγγραφή και τη συμμετοχή σε σωματεία εργαζομένων υπάρχει). Καταργούνται επιδόματα γάμου, άδειες μητρότητας και αλλά. Η υγειά εμπορευματοποιείται και κάθε μέρα η λαϊκή οικογένεια καλείται να πληρώσει πολλά για φάρμακα και περίθαλψη. Ενώ και νέα χαράτσια έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα.

Νέα μέτρα παίρνονται συνεχώς παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις από τους  κυβερνώντες. Λένε ψέματα. Τα μέτρα έχουν σχεδιαστεί και αποφασιστεί εδώ και πολύ καιρό από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο και τα κόμματα τους. Είναι μέτρα που παίρνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ και είναι απαίτηση των μονοπωλίων. Η κυβέρνηση και τα αστικά ΜΜΕ έχουν εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία τρομοκράτησης του λαού, με σκοπό να τον υποτάξουν, να μη σηκώσει κεφάλι, να μην αντισταθεί σε αυτή την πολιτική.

Είναι στο χέρι μας να φρενάρουμε και να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της ΕΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά αφοσιωμένος και υπερασπίζεται το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα με πάθος. Αποδεικνύεται και στην πράξη ότι κυβέρνηση που υπηρετεί τα μονοπώλια και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε, δεν μπορεί ταυτόχρονα να εξυπηρετεί και τα συμφέροντα του λαού και της εργατικής τάξης.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΣΕ, της ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων υπονομεύουν καθημερινά όλους τους αγώνες των εργαζομένων, βάζουν πλάτη για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική, βάζοντας και την υπογραφή τους σε στημένους κοινωνικούς διαλόγους. Υπονομεύουν κάθε απεργιακή κινητοποίηση και καλλιεργούν αυταπάτες στους εργαζόμενους. Πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα από τη στάση τους, να εγκαταλείψουμε αυτές τις συνδικαλιστικές και πολιτικές δυνάμεις. Να συμπορευτούμε με το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και τα υπόλοιπα ταξικά σωματεία του νομού. Να ενισχύσουμε το ΠΑΜΕ για να ανοίξει ο δρόμος για την εργατική- λαϊκή εξουσία, για μια άλλη κοινωνία, που θα ικανοποιεί τις ανάγκες του λαού.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Σε λίγες μέρες έχουμε Πρωτομαγιά. Η κυβέρνηση, η μεγαλοεργοδοσία και οι διάφοροι συνδικαλιστές του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού  θέλουν να αλλοιώσουν το περιεχόμενο της. Θέλουν από απεργία να τη μετατρέψουν σε αργία και να μετακινήσουν την ημερομηνία. Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσπρωτίας καταδικάζει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, και καταγγέλλει στους εργαζόμενους τη μεταφορά της Πρωτομαγιάς. Καλεί τους εργαζόμενους  να πάρουν τον αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς στα χέρια τους. Να κάνουν δική τους υπόθεση την κήρυξη και την περιφρούρηση της απεργίας, την οργάνωση και τη μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση.

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσπρωτίας, καλεί τους εργαζόμενους στην απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας ανταποκρινόμενο στην πρόταση του Π.Α.ΜΕ. Επίσης  στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας της 1ης ΜΑΗ καλεί όλους του συναδέλφους στην Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Απρίλη.  

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 7 μμ

στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας, Ζωσιμάδων 4, Ηγουμενίτσα.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΚΘ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ  Ώρα 10.30 π.μ. πεζόδρομος Γρ. Λαμπράκη και 23ης Φεβρουαρίου