Απεργιακή κινητοποίηση 16/3 στην Ηγουμενίτσα (φωτό & video)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα η απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας.

Δεκάδες μαζικοί φορείς και εκατοντάδες λαού και νεολαίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΕΚΘ και πλημμύρησαν την πλατεία.

Το πρωί, τα χαράματα είχε προηγηθεί η περιφρούρηση της απεργίας στο εργοτάξια του λιμανιού από δυνάμεις του ΕΚΘ. 

Η απεργιακή συγκέντρωση ξεκίνησε με το «ΤΡΙΟ ΤΕΝΟΡΟ» τοπική μπάντα της Ηγουμενίτσας με τραγούδια που αρμόζουν στη περίσταση.

Ακολούθησαν  χαιρετισμοί από την Κατερίνα Δήμα γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας, το Σπύρο Υφαντή πρόεδρο των εργαζομένων ΟΤΑ στην Θεσπρωτία, από την Μαρίνα Μηλιώτη εκπρόσωπο των εκ/κων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και την Ηλία Κουτσή εκπρόσωπο της ΕΛΜΕ, μέλη των Δ.Σ.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Σίμος Ιωάννογλου Γενικός Γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων νομού Θεσπρωτίας.

Παρευρέθηκαν επίσης και έστειλαν χαιρετισμό ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς, ο Σύλλογος επαγγελματιών λογιστών Θεσπρωτίας.

Σημάδεψαν δε με την παρουσία τους οι μαθητές του 3ου και 2ου  Γυμνασίου και του ΕΠΑΛ Θεσπρωτίας που ήρθαν συντεταγμένα με τα πανό τους και με τα συνθήματα τους.

Ακολούθησε μαζική και μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης.

Επρόκειτο για μια από τις μαζικότερες απεργιακές κινητοποιήσεις που γίνανε ποτέ στην πόλη μας. 

Να σημειώσουμε ότι τα εμπορικά καταστήματα τόσο στην Ηγουμενίτσα όσο και στην Παραμυθιά παρέμειναν κλειστά όλο το πρωί με απόφαση των Συλλόγων τους στην γραμμή της ΟΕΣΒΔΕΝ.