Αποδυναμωμένος ο Αλ. Καχριμάνης σύμφωνα με δημοσκόπηση

Αποδυναμωμένος φαίνεται ο Περιφερειάρχης Ηπείρου σύμφωνα με δημοσκόπηση για τις περιφέρειες που διεξήγαγε το airetos.gr.

Η έρευνα διεξήχθη από τις 14 μέχρι τις 21 Νοεμβρίου του 2022 και συμμετείχαν 6848 άτομα από όλη την Ελλάδα.

Από τα στοιχεία της έρευνας αυτής φαίνεται ότι η μάχη στην Περιφέρεια Ηπείρου θα οδηγηθεί στον δεύτερο γύρο, καθώς στο ερώτημα “θα ψηφίζατε τον νυν Περιφερειάρχη Αλ/ Καχριμάνη”, μόνο το 34% απαντά ναι και μάλλον ναι, το 40,9% σίγουρα όχι και το 19,5 μάλλον όχι. Να σημειωθεί οτι ο κ. Καχριμάνης το 2019, εξελέγη από τον 1ο γύρο με ποσοστό 57,08%.

Στο ερώτημα “πώς κρίνετε τη θητεία του Περιφερειάρχη σας Αλέκου Καχριμάνη” το 15,8% απαντά πολύ καλή και το 22,1 καλή. Συνολικά μόνο το 37,9% έχει θετική γνώμη για την θητεία του Περιφερειάρχη Ηπείρου, το 48,2% θεωρεί από κακή έως πολύ κακή την θητεία του και το 12,9% τη θεωρεί… αδιάφορη!

Σε συντριπτικό ποσοστό καθώς ξεπερνά το 80% των ερωτηθέντων στην Ήπειρο, οι πολίτες πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρξει όριο θητειών στους περιφερειάρχες. Ο 66χρονος σήμερα Περιφερειάρχης Ηπείρου, διανύει την τρίτη του θητεία στην Περιφέρεια, ενώ πριν απ’ αυτό διετέλεσε Νομάρχης Ιωαννίνων για δύο θητείες και Δήμαρχος Μετσόβου για άλλες τρεις, ήτοι ασκεί διοίκηση τα τελευταία 31 έτη… (εξελέγη Δήμαρχος για πρώτη φορά το 1991, σε ηλικία 35 ετών), κάτι που όπως φαίνεται από τη δημοσκόπηση, έχει… κουράσει!

Επίσης στο ερώτημα αν “ο Περιφερειάρχης πρέπει να εκφράζει τον κομματικό του φορέα” (εν προκειμένω τη Νέα Δημοκρατία) το ποσοστό όσων διαφωνούν ανέρχεται στο 83,1%, κάτι που δείχνει μια διάθεση των ψηφοφόρων για υπερκομματικές/ανεξάρτητες υποψηφιότητες…

Ως προς την αξιολόγηση των προβλημάτων ανεργία και ακρίβεια είναι αυτά που κατέχουν τις πρώτες θέσεις, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι οι Ηπειρώτες, στο σύνολό τους αισθάνονται ασφαλείς, αφού μόλις το 1,2% ανησυχεί για εγκληματικότητα!

Ολόκληρη η έρευνα ΕΔΩ