Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής στην Ηγουμενίτσα – Απόντες οι… δημότες!

katsinos2

katsinos2Το μειωμένο ενδιαφέρον των πολιτών/δημοτών της Ηγουμενίτσας για τον απολογισμό του πρώτου χρόνου (2011) της θητείας της Δημοτικής Αρχής, έδωσε το… παρόν στη σημερινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι συνήθεις… ύποπτοι (δημοσιογράφοι, τοπικοί σύμβουλοι και κάποιοι εκπρόσωποι φορέων) στην αίθουσα, ενώ έλαμψαν δια της απουσίας τους, οι πρώην Δήμαρχοι της πόλης (πλήν του… παλιού Πέτρου Λιάκου) αλλά και οι… φερόμενοι και φιλόδοξοι υποψήφιοι βουλευτές!

Παρούσα, πάντως η Δήμαρχος Παραμυθιάς κα. Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση, ο πρώην Δήμαρχος Μαργαριτίου Ι. Λώλος και η περιφερειακή σύμβουλος κα. Ιωάννου Α.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γ. Κάτσινος, υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ασκήθηκε σε όλους τους τομείς, χωρίς βέβαια να παραλείψει να αναφέρει τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, τα πενιχρά οικονομικά του Δήμου και το γεγονός ότι παρέλαβε… χρέη ως ανασταλτικούς παράγοντες για τη μη πλήρη υλοποίηση προεκλογικών εξαγγελιών και δεσμεύσεων.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Γιόγιακας, τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή, κατέβασε πολύ χαμηλά τον πήχυ του Δήμου που παρ’ όλη την οικονομική συγκυρία, έπρεπε και μπορούσε να προσφέρει στους Δημότες περισσότερα.
Σε… αντιμνημονιακό πνεύμα, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δώρης Δήμας, επεσήμανε πως η Δημοτική Αρχή έχει μεταβληθεί στο μακρύ χέρι του κράτους για τους Δημότες με άλλοθι την μνημονιακή πολιτική που πιστά υπηρετεί, χωρίς να αγωνίζεται και να διεκδικεί.
Έντονη ήταν η κριτική από την αντιπολίτευση για την αύξηση κατά 40% των τελών ύδρευσης, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του πρώην Δημάρχου κ. Λιάκου, ότι μέρος του νερού με το οποίο υδρεύεται η πόλη, ενδεχομένως είναι ακατάλληλο, λόγω παρουσίας παθογόνων μικροοργανισμών, ο οποίος μάλιστα κάλεσε τη Δημοτική αρχή, άμεσα να επιληφθεί του θέματος, λέγοντας χαρακτηριστικά “είστε και γιατροί”…