Αποχώρηση με… μπλόκο στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και του Μ. Κάτση!

agrotes katsis

Στον συμβολικό αποκλεισμό του γραφείου του βουλευτή Μάριου Κάτση και του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας, προχώρησαν το πρωί του Σαββάτου οι αγρότες της Θεσπρωτίας, αποχωρώντας από το λιμάνι Ηγουμενίτσας, όπου βρίσκονταν για περισσότερο από ένα μήνα.

Το γραφείο εκείνη την ώρα ήταν κλειστό και ο βουλευτής απουσίαζε.

Οι αγρότες πέταξαν αυγά και ντομάτες, κατέβασαν και έσπασαν την πινακίδα του γραφείου του Βουλευτή και ζωγράφισαν στην κεντρική είσοδο έναν μεγάλο κόκκινο σταυρό.

agrotes katsis2

Μετά την ολιγόλεπτη διαμαρτυρία, αποχώρησαν, επιστρέφοντας πλέον στα ζωράφια τους και δηλώνοντας πως η αποχώρηση δε σημαίνει αποδοχή των όσων αποφαζίζονται, αλλά ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με άλλο τρόπο.

Με αυτό τον τρόπο οι αγρότες θέλησαν να απαντήσουν στις δηλώσεις που έκανε λίγες ώρες νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό των Ιωαννίνων ITV, ο βουλευτής της Θεσπρωτίας, όταν σημείωσε ότι οι αγρότες αποχωρούν από τα μπλόκα καθώς βλέπουν θετικά τα όσα προέκυψαν μετά τη συνάντηση των αγροτών με τον Πρωθυπουργό και ότι ο ίδιος θα ψηφίσει το ασφαλιστικό.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του συντονιστικού των αγροτών. Ο εκπρόσωπός τους Ηλίας Μπάλος έσπευσε να διευκρινίσει πως η αποχώρηση των τρακτερ, δεν σημαίνει πως οι αγρότες βλέπουν θετικά τις εξελίξεις, καλώντας ταυτόχρονα τον κ. Κάτση να μην ψηφίσει το ασφαλιστικό, καθώς όπως επεσήμανε η ψήφισή του θα σημάνει και το τέλος του πρωτογενούς τομέα.

agrotes katsis5