Ας αγοράσουμε το λιμάνι…

Προ ημερών ο συμπολίτης μας Σωτήρης Γιάκης έφερε μια ενδιαφέρουσα πρόταση στο τραπέζι. Την πρόταση να αγοράσουν οι ίδιοι οι πολίτες της Ηγουμενίτσας με την σύσταση εταιρείας το λιμάνι και την χερσαία ζώνη. Για την ακρίβεια με την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου στο 67% της Ο.Λ.ΗΓ Α.Ε το οποίο το ΤΑΙΠΕΔ βγάζει στο σφυρί.

Μια πρωτοβουλία που περιμέναμε, η αλήθεια να λέγεται, να λάβει ο δήμος Ηγουμενίτσας, ο οποίος συνεχίζει από την μία να εκλιπαρεί και από την άλλη να θρηνεί για την χερσαία ζώνη, ήτοι οι παραλίες που χάνονται μαζί με το λιμάνι. Όμως κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Επομένως τί καλύτερο από το αναλάβουν οι ίδιοι οι πολίτες την τύχη των λιμανιών της Θεσπρωτίας και των ακτών της με την σύσταση εταιρείας που θα πάρει μέρος στον διαγωνισμό. Μάλιστα όταν την εταιρεία θα την διαχειρίζονται ειδικοί επί της ναυτιλίας και του τουρισμού. Εν ολίγοις θα μπορέσουμε με την ομάδα ειδικών να διαμορφώσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε το τουριστικό μας προϊόν.

Μια ιδέα που συζητιέται στην πόλη και σίγουρα θα περιμένουμε με αγωνία τα επόμενα βήματα αυτής της επιχειρηματικής κίνησης με την ανακοίνωση των γενικών αρχών της, τις κατευθύνσεις και το σχέδιο λειτουργίας της και τις προϋποθέσεις να γίνεις μέτοχος αυτής.

Βαγγέλης Γρ. Αθανασίου