Αυξάνονται τα υπό κατάλληψη σχολεία – 6 στη Θεσπρωτία

katalipsiparga

Αυξάνονται τα υπό κατάληψη σχολεία και στην Ήπειρο.

Σήμερα Τετάρτη στην Ήπειρο τελούν υπό κατάληψη 48 συνολικά σχολεία, αυξημένα κατά έξι σε σύγκριση με χθες.

Σε κατάληψη βρίσκονται 17 Γυμνάσια και Λύκεια στην Άρτα, 16 στα Γιάννινα, εννέα στην Πρέβεζα και έξι στη Θεσπρωτία.

Πρόκειται για το Α’ και Β’ Λύκειο Ηγουμενίτσας και το ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, και το Λύκειο, ΕΠΑΛ και Γυμνάσιο Φιλιατών.

Τα βασικά αιτήματα που προβάλλουν οι μαθητές είναι η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, οι διορισμοί προσωπικού καθαριότητας και εκπαιδευτικών και η αύξηση των κονδυλίων για την Παιδεία.

Την ίδια στιγμή η Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε διδασκαλία τις ημέρες των σχολικών εορτών, τις αργίες αλλά και τα Σάββατα προκειμένου να καλυφθούν οι χαμένες ώρες εξ αιτίας των καταλήψεων στα σχολεία.

Παράλληλα από αύριο, Πέμπτη, στα σχολεία υπό κατάληψη θα ξεκινήσει υποχρεωτικά για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

«Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση» καταλήγει στη δήλωσή της η κυρία Κεραμέως.

Η δήλωση της κυρίας Κεραμέως έχει ως εξής:

«Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σημειώνονται τα εξής:

Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.

Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση.»