Βραβεύθηκε από το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας η Θεοδώρα Λιόντου

liontou

liontouTην Θεοδώρα Λιόντου του Παύλου, η οποία βραβεύτηκε σε διεθνή διαγωνισμό, έχοντας επιλεγεί η απάντησή της στο ερώτημα: «Τι σημαίνει για εσάς η ειρήνη στην Ευρώπη;», ως μία από τις καλύτερες, μεταξύ 6000 συμμετοχών από χώρες της Ε.Ε, νέων από 18-24 ετών, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γεώργιος Κάτσινος, παρουσία και του βουλευτή Θεσπρωτίας Αντώνη Μπέζα.

Ο Δήμαρχος και ο Βουλευτής εξήραν την επιτυχία της, σημειώνοντας ότι διακρίσεις τέτοιου είδους αναδεικνύουν την κριτική και δημιουργική σκέψη νέων ανθρώπων και ότι στη σημερινή συγκυρία το ταλέντο και το  πνεύμα πρέπει να  επιβραβεύονται.

Στην Θ. Λιόντου προσφέρθηκε αναμνηστικό δώρο με τις ευχές για μεγαλύτερες διακρίσεις.

Σε σύνολο 6000 συμμετοχών από όλη την Ευρώπη προεπιλέχθηκε η Δώρα Λιόντου νεαρή ασκούμενη δικηγόρος.

Σε ένα απλοικό σε γενικές γραμμές, λιτό  & περιεκτικό  κείμενο χωρίς ιδιαίτερους ρητορισμούς, υπερβολές & στόμφους διατυπωμένο στα ελληνικά (ο διαγωνισμός προέβλεπε δυνατότητα σύνταξης του κειμένου σε οποιαδήποτε απο τις 23 επίσημες γλώσσες της ΕΕ),  ανέφερε μεταξύ άλλων :

“Ειρήνη στην Ευρώπη σημαίνει για μένα να μπορώ να ονειρεύομαι, να αγαπώ, να ζώ ελεύθερα σε κάθε γωνια της Ευρώπης μέσα σε ένα οικείο περιβάλλον, σε ένα περιβάλλον που να με κάνει να νιώθω ζεστά σαν να βρίσκομαι σπίτι μου.. να κάνω σχέδια και να τα υλοποιώ σε οποιοδήποτε κράτος-μέλος της ΕΕ και αν βρεθώ, βλέποντας τα σύνορα των χωρών όχι σαν εμπόδιο, αλλά σαν κίνητρο για να γνωρίσω νέους ανθρώπους και να ζήσω νέες εμπειρίες..

Οι χώρες της Ευρώπης είναι μια αδιασπάστη ενότητα…κάτι σαν μια πολυόροφη πολυκατοικία που οι “γειτόνοι” γνωρίζονται και είναι αγαπημένοι μεταξύ τους…διέρχονται από το ένα “διαμέρισμα” στο άλλο χωρίς να διστάζουν,να ντρέπονται, να φοβούνται,  αφού ο κάθε “σπιτονοικοκύρης” υποδέχεται τους “γειτόνους” του με τόση αγάπη και στοργή, με μια τόσο ζεστή διάθεση φιλοξενίας δίνοντας στους “διαμένοντες” της πολυκατοικίας κίνητρο για συχνές “επισκέψεις” στο “σπιτικό του”…

Έτσι φαντάζομαι την Ειρήνη στην Ευρώπη και δεν είναι δύσκολο η φαντασία να γίνει πραγματικότητα αρκεί όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε  πως αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν…

Ας γνωρίσουμε λοιπόν τον “γείτονα” μας & ποτέ δεν ξέρεις! Όλο και κάπου μπορεί να τον χρειαστούμε..! “

Η Θεοδώρα Λιόντου κατάγεται  απότην Ήπειρο και συγκεκριμένα ο πατέρας της κατάγεται από την Βερενίκη των Ιωαννίνων. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ηγουμενίτσα από όπου κατάγεται και διαμένει  η οικογένεια της μητέρας της. Έχει μικρασιατικές ρίζες από τον παππού της καθώς προέρχεται από οικογένεια προσφύγων στην Μ.Ασία, παρότι γεννήθηκε στην Ελλάδα). 
Τα τελευταία 4 χρόνια  όμως, βρίσκεται στη  Θεσσαλονίκη καθώς το 2008 πέρασε με 19.400 μόρια στη Νομική.
Έχει ξεκινήσει άσκηση από τέλη Σεπτεμβρίου σε Δικηγορική Εταιρεία στη Θεσσαλονίκη τελειώνοντας ακριβώς στα 3,5 χρόνια (Ιούλιο του  2012) την Νομική του ΑΠΘ.