Β. Γιόγιακας: στο Κτηματολόγιο «περνούν» τα Υποθηκοφυλακεία της Θεσπρωτίας από τις 25 Νοεμβρίου

giogiakas_edrana

Ξεκινά τη λειτουργία του στις 25 Νοεμβρίου το Υποκατάστημα του Ελληνικού Κτηματολογίου στην Ηγουμενίτσα, σύμφωνα με την Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Β΄ 5045/1-11-2021).

Στη χωρική αρμοδιότητα του νέου Υποκαταστήματος θα υπάγονται τα ακίνητα αρμοδιότητας των Υποθηκοφυλακείων Ηγουμενίτσας, Παραμυθιάς και Φιλιατών τα οποία και καταργούνται στις 24 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η κατάργηση των Έμμισθων και Άμισθων Υποθηκοφυλακείων και η συγχώνευσή τους σε περιφερειακά κτηματολογικά γραφεία και υποκαταστήματα προβλέφθηκε με το Ν. 4512/2018 και βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα.  

«Με τη συγχώνευση των Υποθηκοφυλακείων στη Θεσπρωτία και το πέρασμά τους στο Ελληνικό Κτηματολόγιο λύνεται το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν επί μήνες πολλοί συμπολίτες μας από τη μη λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου στους Φιλιάτες, ζήτημα που είχε τεθεί και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσπρωτίας. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Ελληνικού Κτηματολογίου και ιδιαίτερα τον Γενικό Διευθυντή Στέφανο Κοτσώλη για το ενδιαφέρον του να προχωρήσει η συγχώνευση στους καλύτερους δυνατούς χρόνους.», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.