Γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας, σε κρίσιμο σημείο οι έρευνες

EKAM TZIP Έτοιμες για μία ακόμη μεγάλη επιχείρηση είναι οι δυνάμεις της αστυνομίας που από τα ξημερώματα της Παρασκευής βρίσκονται στην κυριολεξία με το δάχτυλο στη σκανδάλη, στο κυνήγι των δύο επικίνδυνων κακοποιών που τέσσερις περίπου μήνες μετά την απόδρασή τους παραμένουν ασύλληπτοι.

Όλη τη διάρκεια της μέρας πέταξαν τρία ελικόπτερα τόσο πάνω από την περιοχή που θεωρητικά κρύβονται οι δύο κακοποιοί όσο και σε όλη την παραλιακή ζώνη Πρέβεζας- Θεσπρωτίας. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν εντοπίστηκε καμία ύποπτη κίνηση. Πεζές και εποχούμενες περιπολίες, μπλόκα ακόμη και στα πιο δύσβατα σημεία και συνεχείς έλεγχοι σε εγκαταλειμμένα σπίτια και αγροτικά καταλύματα… Και παράλληλα ασπίδα σε όλη τη συνοριακή γραμμή από την Σαγιάδα, τα βουνά του Τσαμαντά μέχρι και την Κακαβιά.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., αξιοποιώντας τις πληροφορίες που διαθέτουν, και εκτιμούν πως πρόκειται για τους δραπέτες Μαριόν Κόλα και Ιλίρ Κούπα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, θερμική κάμερα, τα ξημερώματα του Σαββάτου, εντόπισε σε δύσβατη περιοχή του Κάτω Ζαλόγγου, κοντά σε παραπόταμο του Καλαμά δύο άτομα να κινούνται, όμως γρήγορα χάθηκαν τα ίχνη τους σε χαράδρα. Στίγμα δόθηκε για δεύτερη φορά νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας, έκτοτε όμως δεν υπάρχει η παραμικρή ύποπτη κίνηση.

Πληροφορία που διέρρευσε στο διαδίκτυο περί κλοπής φουσκωτού με μεγάλη μηχανή από την Πλατιαριά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Διαψεύδεται τόσο από το Λιμενικό όσο και από την Αστυνομία.

Οι έρευνες έχουν εισέλθει πλέον στην πιο κρίσιμη καμπή και οι επόμενες ώρες εκτιμάται ότι θα είναι καθοριστικές για την εξέλιξή τους.