Γκαζώνει” το ΤΑΙΠΕΔ να προλάβει τις εκλογές!

Στις 21 Μαρτίου οι υπογραφές για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Για την Τρίτη 21 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί από το ΤΑΙΠΕΔ η υπογραφή της σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών για την μεταβίβαση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας στον όμιλο Grimaldi που είχε αναδειχθεί “προτιμητέος επενδυτής”, τον περασμένο Οκτώβριο στο σχετικό διαγωνισμό.

Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι να επιταχυνθούν  οι σχετικές διαδικασίες ώστε να σταλεί η σύμβαση παραχώρησης στη Βουλή για κύρωση προ των εκλογών.

Κυβερνητικοί παράγοντες, θεωρούν ότι εφ’ όσον το ενδεχόμενο της προσφυγής στις κάλπες εντός του Απριλίου απομακρύνθηκε λόγω της τραγωδίας των Τεμπών, τότε υπάρχει επαρκής χρόνος, ώστε να περάσει από τη Βουλή η σύμβαση παραχώρησης από την παρούσα κυβέρνηση και να ολοκληρωθεί η πολιτική της επιλογή της πώλησης των μετοχών του Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Η σπουδή δικαιολογείται και από το ενδεχόμενο, να προκύψει μια άλλη κυβέρνηση μετά τις εκλογές, η οποία πιθανόν να μη προκρίνει την ιδιωτικοποίηση του Λιμένα.

Έτσι ΤΑΙΠΕΔ και κυβέρνηση της ΝΔ, βιάζονται να προχωρήσουν σε δεσμεύσεις που δε θα μπορούν να ανατραπούν από μελλοντική πολιτική αλλαγή.