Γλέντι των αγροτών στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας

12631157_10201019074077213_1726559448_oΓλέντι, με τραγούδια και κλαρίνα, έστησαν το βράδυ της Κυριακής αγρότες και κτηνοτρόφοι της Θεσπρωτίας, οι οποίοι εδώ και μέρες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ του κατά μήκος της Εγνατίας.

Οι αγρότες προχώρησαν στον συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού έχοντας μαζί τους πλήθος κόσμου, και στις ομιλίες που ακολούθησαν έδειξαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Γιόγιακας, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Ιωάννης Λώλος, Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας, εκπρόσωποι μαζικών φορέων, αγρότες και πολίτες.

Το συντονιστικό των αγροτών θα συνεδριάζει καθημερινά και σε συντονισμό με τα υπόλοιπα μπλόκα στη χώρα θα αποφασίζει για τις μορφές των κινητοποιήσεων.

Στη συνέχεια στρώθηκε ένα πραγματικό πανηγύρι, με τη συμμετοχή κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους.

Στα μπλόκα παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι σε ολόκληρη την Ήπειρο.

Στην Πρέβεζα, προχώρησαν στον συμβολικό αποκλεισμό των διοδίων του Ακτίου ενώ συνεχίζονται οι αποκλεισμοί σε Άρτα και Γιάννινα.

Στα Γιάννινα σε καθημερινή βάση, κλείνει τις απογευματινές ώρες η εθνική Ιωαννίνων Κακαβιάς, στον κόμβο της Λαψίστας, ενώ στην Άρτα οι αποκλεισμοί γίνονται στο Κομπότι και τη Γέφυρα, στην εθνική οδό.