Δέκα κιλά κοκαΐνης κι άλλα ναρκωτικά εντοπίστηκαν ανάμεσα σε φορτίο με…κρέατα

hgA_0

hgA_0Τα κρέατα που μετέφερε η νταλίκα από την Ιταλία στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας φαίνεται ότι αποτελούσαν το προκάλυμμα… Κι αυτό γιατί ανάμεσα στο φορτίο αυτό, κρύβονταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Η νταλίκα έφερε ελληνικές πινακίδες. Οδηγός και συνοδηγός ήταν Αλβανοί.

Είχε επιβιβαστεί στο πλοίο στο Μπάρι της Ιταλίας και όταν έφτασε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, οι λιμενικοί προχώρησαν σε ενδελεχή έλεγχο, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν.

Σε ειδικές κρύπτες ανάμεσα από το φορτίο, εντόπισαν περίπου 10 κιλά κοκαΐνης, 5 κιλά κατεργασμένο χασίς (σοκολάτα), καθώς και 1.000 σπόρους υδροπονικής κάνναβης (skag).

Ακολούθησε η σύλληψη το οδηγού και του συνοδηγού της νταλίκας, η οποία κατασχέθηκε. Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 κινητά τηλέφωνα, δυο φορητοί υπολογιστές, καθώς και χρηματικό ποσό.

Έρευνες για την υπόθεση διεξάγονται από το πρωί και στην Αθήνα, όπου διαμένουν οι δύο συλληφθέντες Αλβανοί.

Να σημειωθεί ότι πριν από ένα μήνα στην Ηγουμενίτσα είχαν εντοπιστεί και κατασχεθεί σε φορτίο κρεάτων κοκαΐνη και skag, στο πλαίσιο επιχείρησης της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στην επίσημη ανακοίνωση που δόθηκε το βράδυ στη δημοσιότητα αναφέρεται:
Στο πλαίσιο των ενεργειών για την καταπολέμηση των ναρκωτικών ως μορφής οργανωμένου εγκλήματος και σύμφωνα με το στρατηγικό σχεδιασμό και την ανάλυση των πληροφοριών που πραγματοποιεί η αρμόδια Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από την Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Ηγουμενίτσας, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, υπό κάλυψη σε έμφορτο Φ/Γ όχημα μεταφοράς νωπών κρεάτων.

Ειδικότερα, μετά από έρευνα που διενεργήθηκε στο ανωτέρω Φ/Γ όχημα, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου προερχόμενο από το Μπάρι Ιταλίας, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντοπίστηκαν στο χώρο του φορτίου:
ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού μικτού βάρους δέκα κιλών και τριακοσίων δεκαέξι γραμμαρίων (10,316 kgr),
ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους πέντε κιλών και διακοσίων εξήντα εννέα γραμμαρίων (5,269 kgr) και
ποσότητα σπόρων κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους πενήντα εννέα γραμμαρίων και έξι δεκάτων (59,6 gr).

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
το χρηματικό ποσό των δώδεκα χιλιάδων και τριακοσίων ενενήντα ευρώ 12.390€,
έξι (06) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
δύο (02) ηλεκτρονικές ταμπλέτες,
μία (01) πλαστή ταυτότητα και
μία (01) πλαστή άδεια οδήγησης.

Τέλος, από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας συνελήφθησαν ο 40χρονος αλλοδαπός οδηγός και ο 31χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του οχήματος, οι οποίοι θα οδηγηθούν με τη σχηματισθείσα εις βάρος τους δικογραφία στον αρμόδιο Εισαγγελέα.