Δήμος Ηγουμενίτσας: Έκκληση για αποφυγή συνωστισμού

igm_logo

Αποδέκτης διαμαρτυριών για μη τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων στα καταστήματα υγειονομικού ελέγχου έχει γίνει ο Δήμος Ηγουμενίτσας.

Ανάλογες είναι οι διαμαρτυρίες και για τον συνωστισμό που καταγράφεται ειδικά τις βραδινές ώρες.

Με αφορμή την κατάσταση αυτή ο δήμος απευθύνει έκκληση στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων για πιστή εφαρμογή των μέτρων τονίζοντας την υποχρέωση όλων να προλάβουν τα χειρότερα.

Στην ανακοίνωση αναφέρει:

«Κατόπιν διαπίστωσης πολλαπλών περιπτώσεων μη τήρησης της ορθής εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Ηγουμενίτσας και επειδή συχνά γινόμαστε αποδέκτες διαμαρτυριών και παραπόνων, που αφορούν σε πλημμελή τήρηση των μέτρων αλλά και σε συνωστισμό, ειδικά κατά τις βραδινές ώρες, κάνουμε έκκληση-θερμή παράκληση τόσο προς καταστηματάρχες όσο και προς τους πελάτες τους, να μεριμνήσουν για την ορθή εφαρμογή των εν λόγω μέτρων, ακολουθώντας τα όσα επιτάσσει η κείμενη Νομοθεσία.

Ο κορωνοϊός δεν έφυγε, αντιθέτως είναι εδώ, γι’ αυτό και όλοι μας οφείλουμε να κατανοήσουμε πως βασικότερη προτεραιότητα για τη ζωή όλων μας αποτελεί η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας, ακολουθώντας απαρέγκλιτα τους κανόνες ασφαλείας και τις οδηγίες της των αρμόδιων φορέων. Δεν χρειάζεται πανικός, αλλά ούτε και εφησυχασμός.

Τώρα μπορούμε να προλάβουμε όσα αργότερα ίσως χρειαστεί να απαγορευτούν για μεγαλύτερο διάστημα».