Δε θα εφαρμοστεί φέτος η υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση στην Ηγουμενίτσα

nipiagogeio

nipiagogeioΣε 184 δήμους της χώρας αρχίζει το σχολικό έτος 2018 – 2019 η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση 

Αρχίζει από το προσεχές σχολικό έτος 2018-2019 σε 184 δήμους της χώρας η υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων που θα συμπληρώσουν την 31η Δεκεμβρίουτου 2018 την ηλικία των 4 ετών.

Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση υπεγράφη από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, μετά από ομόφωνη θετική εισήγηση των Τριμερών Επιτροπών και των Περιφερειακών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης σε εφαρμογή  του άρθρου 33 του νόμου 4521/2018.

Η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση θα γίνει, σε βάθος τριετίας, υποχρεωτική σε όλους τους δήμους και θα ενταχθεί στο πλαίσιο της υποχρεωτικής ενιαίας 14χρονης εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τον νόμο, η φοίτηση των νηπίων,που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής την ηλικία των 4 ετών, γίνεται υποχρεωτική σταδιακά από το ερχόμενο σχολικό έτος και σε κάθε περίπτωση εντός τριετίας, κατά δήμους, οι οποίοι ορίζονται με  κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών και ύστερα από εισήγηση των οικείων Περιφερειακών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η σχετική εισήγηση διατυπώνεται μετά από γνώμη της τριμερούς Επιτροπής. Η Τριμερής  Επιτροπή αποτελείται από τους οικείους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως Προέδρους, τους οικείους Δημάρχους και τους Προέδρους των οικείων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως μέλη.

Στη Θεσπρωτία, μόνο οι Δήμοι Σουλίου και Φιλιατών θα ενταχθούν το προσεχές σχολικό έτος στη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας δε συμπεριλαμβάνεται στους 184 Δήμους της χώρας, καθώς στην Ηγουμενίτσα, όπου συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος προσχολικός πληθυσμός του Νομού, ζητήθηκε μεταβατικός χρόνος, ώστε να ολοκληρωθούν αλλά και ελεγχθούν οι υποδομές, για να είναι εφικτή η ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς, με διαχωρισμό των βρεφικών και παιδικών σταθμών από τα νηπιαγωγεία.