Δε συμμετέχει η Λαϊκή Συσπείρωση στη σύσκεψη για ΤΕΙ και Λιμάνι

laiki

laiki

Δε συμμετέχει η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Ηγουμενίτσας, στη σύσκεψη που πραγματοποιείται σήμερα στο Δήμο Ηγουμενίτσας για το λιμάνι και το ΤΕΙ, σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε στο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και κοινοποίησε στα ΜΜΕ. Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Κύριε Δήμαρχε

Σε σχέση με την τηλεφωνική σας πρόσκληση να πάρω μέρος σε σύσκεψη για το λιμάνι και τα ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, σαν επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σας γνωστοποιώ ότι:

• Αντικειμενικά δεν μπορώ να παραβρεθώ λόγω συνδικαλιστικών μου υποχρεώσεων εκτός Ηγουμενίτσας. Αλλά δεν βλέπω και σε τι θα εξυπηρετούσε η παρουσία μου σε μια τέτοιου είδους κλειστή σύσκεψη παραγόντων.

• Οι θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το λιμάνι είναι γνωστές και πολλές φορές κατατεθειμένες στο Δ.Σ. ,άρα γνωστές σε όλους.

Η συγκυβέρνηση Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ προωθεί με γοργούς ρυθμούς την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Όπως φαίνεται στο σχετικό σχέδιο Νόμου «ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» που βρίσκεται σε «δημόσια διαβούλευση» στο: http://www.opengov.gr/ythynal/?p=158 και σας το έχω αποστείλει ηλεκτρονικά :

1. Δημιουργείται το Λιμενικό Δίκτυο Δυτικής Ελλάδος που προκύπτει από την συγχώνευση των λιμανιών Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας στον Ο.Λ. Πάτρας.

2. Για τη δημιουργία του ανωτέρω Λιμενικού Δικτύου Η μοναδική μετοχή που κατέχει το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) στους Οργανισμούς Λιμένων – Ανώνυμες Εταιρίες της Ηγουμενίτσας και της Κέρκυρας, εισφέρεται δια του παρόντος στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ) Α.Ε. ως εισφορά σε είδος για την δημιουργία του Λιμενικού Δικτύου Δυτικής Ελλάδος.

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι η ΟΛΗΓ Α.Ε. συγχωνεύεται στην «μητρική» ΟΛΠΑ που θα ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή στο παζάρι για ξεπούλημα.

Το δε λιμάνι της Ηγουμενίτσας θα διοικείται από Δ.Σ. που θα ορίζεται από την «μητρική» ΟΛΠΑ.

Όλα αυτά ενώ ξέρουμε πολύ καλά ότι:

1) Η Ηγουμενίτσα πάντα ήταν λιμάνι, λόγω της φυσικής της θέσης.

2) Σε αυτή τη θέση λόγω των πλεονεκτημάτων της, έχει γίνει ένα μεγάλο και σύγχρονο λιμάνι. Λιμάνι με μεγάλη κίνηση. Λιμάνι που επεκτείνεται.

3) Λιμάνι που κατασκευάστηκε σε χώρο που ο Δήμος παραχώρησε.

4) Λιμάνι που κατασκευάστηκε με χρήματα του ελληνικού λαού.

5) Αυτό το λιμάνι που αντικειμενικά αποτελεί λαϊκή περιουσία, με απόφαση της βουλής και με ψήφους τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Ν.Δ., μεταβιβάστηκε στην ΟΛΗΓ Α.Ε. Δόθηκε δε με πολιτική απόφαση μαζί με το λιμάνι και η «χερσαία ζώνη», δηλαδή όλα τα παράλια της Θεσπρωτίας.

6) Δόθηκε ,για «αναπτυχθεί ανταγωνιστικά προς άλλα λιμάνια»,σε μια κρατική Α.Ε., που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Δηλαδή με σκοπό το κέρδος.

7) Η Α.Ε. ΟΛΗΓ εμφάνισε κέρδη για το 2010 1,5 εκ.euro και αποθεματικό 11 εκ. euro.

8) Το σημερινό αποθεματικό προσφέρεται σαν προίκα στην «μητρική».

9) Την ίδια εποχή που ο Δήμος Ηγουμενίτσας, τον χώρο του οποίου ανήκει το λιμάνι ,που οι κάτοικοι του υφίστανται όλα αυτά τα χρόνια τις συνέπειες από την κατασκευή και λειτουργία του, είναι καταχρεωμένος.

10) Το ξεπούλημα του λιμανιού θα οδηγήσει σε απολύσεις εργαζομένων στην ΟΛΗΓ Α.Ε.

Αν επιτρέψουμε να προχωρήσει η δρομολογούμενη διαδικασία σε λίγο καιρό δεν θα μιλάμε για λιμάνι της Ηγουμενίτσας αλλά για λιμάνι της ΟΛΠΑ Α.Ε. που θα ανήκει σε ιδιώτη επενδυτή (π.χ. στην COSCO , όμιλο ΓΚΡΙΜΑΛΝΤΙ).

Κανένα δε όφελος δεν θα προκύψει για τους κατοίκους αφού τα όποια κέρδη από την λειτουργία του θα τα καρπώνεται ο νέος καπιταλιστής ιδιοκτήτης.

Αυτή είναι κατάσταση. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Το ΚΚΕ είχε προβλέψει ,εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αυτήν την εξέλιξη.

Την αντιπάλεψε με όλες του τις δυνάμεις όλα αυτά τα χρόνια.

Το ίδιο έκανε και η «Λαϊκή Συσπείρωση» από πρώτη στιγμή της δημιουργίας της.

Σε αντίθεση με φορείς και πολιτικές οργανώσεις στον τόπο μας, που διαφημίζανε την ανάπτυξη του τόπου με την δημιουργία της ΟΛΗΓ Α.Ε. ,γιατί τάχα έτσι το λιμάνι μας «θα γίνονταν ανταγωνιστικό» προς αυτό της Πάτρας.

Με αυτό παραμυθιάζανε τους κατοίκους του Δήμου μας για χρόνια.

Η ψήφιση και εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου ,θα αποτελέσει αρνητική εξέλιξη που θα σημαδέψει τον λαό και τον τόπο για πολλά χρόνια.

Για αυτό και πρέπει να εμποδιστεί με κάθε τρόπο.

Τι μπορεί να προκύψει από την συγκεκριμένη σύσκεψη;

Σε τι μπορεί να εμποδίσει αυτήν την εξέλιξη;

Από την ενημέρωση που μας κάνατε στο τελευταίο Δ.Σ. στις 23/01/2012 μετά από τις επαφές σας με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, δεν προκύπτει κάποια αλλαγή στα σχέδια της κυβέρνησης. Αυτά που μας αναφέρατε ,περί χερσαίας ζώνης, αλλαγή στην σύνθεση του Δ.Σ. κλπ, δεν είναι παρά «το τυράκι για να μην δούμε την φάκα». Να καλλιεργηθούν αυταπάτες ότι με τον «διάλογο» και με «συγκεκριμένες προτάσεις» κάτι μπορεί σωθεί, κάτι μπορεί κερδίσουμε ,να βρεθεί «η χρυσή τομή».

Αλήθεια τι βελτιώσεις μπορεί να υπάρξουν σε ένα νομοσχέδιο που ξεκάθαρα δίνει όλα τα λιμάνια της χώρας στο ΤΑΙΠΕΔ (ΤΑΜΕΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ) και πετάει τους εναπομείναντες Έλληνες ναυτεργάτες έξω από τα καράβια, στην ανεργία;

Το νομοσχέδιο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εφοπλιστών και του μεγάλου κεφαλαίου, άρα δεν σηκώνει «μερεμέτια».

Το μόνο που μπορούμε και πρέπει να ζητήσουμε, είναι η απόσυρση του.

Η βούληση της κυβέρνησης για υλοποίηση αυτών των μέτρων, είναι δοσμένη και διακηρυγμένη με κάθε τρόπο.

Άρα αυτό που χρειάζεται για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα, είναι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια σε αυτά.

Για αυτό και πιστεύουμε ότι ο Δήμος και οι μαζικοί φορείς της πόλης μας πρέπει να συστρατρατευθούν με τους αγωνιζόμενους ναυτεργάτες που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις,αυτό το διάστημα ,ζητώντας την απόσυρση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δηλώνει ξανά ,ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ότι είμαστε ριζικά αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, και κάθε λιμανιού της χώρας. Πρόκειται για περιουσία του λαού και ανήκει αποκλειστικά και μόνο σε αυτόν! Η ασφαλής και γρήγορη μετακίνηση ως λαϊκό δικαίωμα και όχι ως εμπόρευμα, περνάει μέσα από την κοινωνικοποίηση του λιμανιού, σε ενιαίο οργανισμό που θα είναι ενταγμένα όλα τα μέσα μεταφοράς.

Αυτό προϋποθέτει μια άλλη οργάνωση της οικονομίας και κοινωνίας όπου η ανάπτυξη θα γίνεται με σκοπό την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι την μεγιστοποίηση του κέρδους μιας μερίδας καπιταλιστών.

Καλούμε άλλη μια φορά το Δ.Σ. να εναντιωθεί στην προωθούμενη ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του λιμανιού.

Καλούμε τους Μαζικούς Φορείς , τα Σωματεία του τόπου να οργανώσουν αγωνιστικό κίνημα ενάντια σε αυτήν την εξέλιξη.

• Όσον αφορά την λειτουργία του ΤΕΙ

Σας είναι γνωστές οι θέσεις μας από συζητήσεις στο Δ.Σ.

Η εφαρμογή του «νόμου-πλαίσιο» για την παιδεία που οδηγεί τα ΑΕΙ σε «Πανεπιστήμια Α.Ε.», οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο οριστικό κλείσιμο και του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας. Δυστυχώς επαληθευόμαστε για άλλη μια φορά.

Γιατί αυτό που κάνει σήμερα το Υπουργείο Παιδείας της συγκυβέρνησης, με το σχέδιο «Αθηνά», είναι ότι προσαρμόζει ακόμη περισσότερο την ανώτατη εκπαίδευση στις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, συνεχίζοντας στην κατεύθυνση του νόμου-πλαίσιο.

Οι αλλαγές αφορούν πρώτα και κύρια το ίδιο το περιεχόμενο των σπουδών.

Το σχέδιο «Αθηνά» είναι η αφορμή για να περάσουν πιο εύκολα τα ευέλικτα προγράμματα σπουδών, να πεταχτεί εκτός πτυχίου η όποια επαγγελματική ειδίκευση, την οποία θα αγοράζουν στη συνέχεια οι σπουδαστές, με πιστοποιητικά, που θα πληρώνουν στα ίδια τα Τμήματα.

Υλοποιούν τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. στην Ανώτατη Εκπαίδευση, για επιστημονικά αντικείμενα «κομμένα και ραμμένα» στις στοχεύσεις των επιχειρηματικών ομίλων και για αποφοίτους που θα είναι φτηνοί εργαζόμενοι.

Δεν πρόκειται ούτε για ακαδημαϊκό συμμάζεμα, ούτε μόνο για δημοσιονομική προσαρμογή. Ο όποιος εξορθολογισμός δεν αναιρεί το γεγονός ότι το κόστος θα το πληρώσει για μια ακόμη φορά η λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί, για άλλη μια φορά, την Δημοτική Αρχή να εναντιωθεί σε αυτά τα μέτρα. Να συμπαραταχθεί με τους σπουδαστές και τις οικογένειές τους, τους εργαζόμενους σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, τους πανεπιστημιακούς δασκάλους να δώσουμε την μάχη για να μην πεταχτεί κανείς σπουδαστής εκτός σπουδών, να τελειώσουν όλοι απρόσκοπτα τις σπουδές τους. Να παλέψουμε για να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος και δάσκαλος, για να ανοίξει ο δρόμος προκειμένου να ικανοποιηθούν όλες οι λαϊκές ανάγκες της δωρεάν φοίτησης και της ακαδημαϊκής λειτουργίας.

• Τέλος κ. Δήμαρχε, σας θυμίζουμε ότι και οι θέσεις του Δ.Σ. για το λιμάνι είναι σαφείς και συγκεκριμένες.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του στις 31/12/2012 το Δ.Σ. αποφάσισε:

1) Ότι είναι αντίθετο στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

2) Ότι είναι αντίθετο στην συγχώνευση των λιμανιών Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας στον Ο.Λ. Πάτρας όπως προβλέπει τι νομοσχέδιο.

3) Να εκδοθεί ψήφισμα του Δ.Σ. που να δηλώνει αυτή μας την αντίθεση.

4) Η Δημοτική Αρχή να οργανώσει ανοικτή σύσκεψη με όλους τους Μαζικούς Φορείς του Δήμου για να οργανώσει τον αγώνα ενάντια στα προωθούμενα σχέδια της συγκυβέρνησης.

Αποφάσεις που δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμα.

Σήμερα ένα μήνα μετά ούτε ανακοίνωση στον τύπο δεν έχει βγει με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής. Με δική σας ευθύνη κ. Δήμαρχε.

Αντί για την ανοικτή σύσκεψη μαζικών φορέων καλούμαστε σε μια μικρή κλειστή σύσκεψη παραγόντων, χωρίς τους Μ.Φ., παρουσία του τοπικού βουλευτή.

Αυτή η σύσκεψη προφανώς δεν μπορεί να γίνεται για την οργάνωση του αγώνα.

Στην καλύτερη περίπτωση σε αυτή την σύσκεψη μπορεί να ακουστούν απόψεις και θέσεις από τους συμμετέχοντες που δεν θα είναι απαραίτητα και συλλογικές αποφάσεις των οργάνων που εκπροσωπούν.

Ο δε κ. Μπέζας να μεταφέρει τις «προτάσεις», τις παρατηρήσεις για «βελτιώσεις» του νομοσχεδίου προς την κυβέρνηση. Κυβέρνηση που ο ίδιος στηρίζει εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. όπως την στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

Αυτή όμως η διαδικασία δεν έχει καμιά σχέση με την απόφαση του Δ.Σ. της 31/12/2012, και όσον αφορά τι ζητάμε αλλά και το πώς.

Κανένας δεν εμπόδισε τον κ. Μπέζα να παραβρεθεί, εφ’ όσον το επιθυμεί, σε συνεδριάσεις του Δ.Σ. η στην σύσκεψη με τους Μ.Φ. όπου θα του δοθεί και η ευκαιρία να μας πείσει για την ορθότητα της κυβερνητικής πολιτικής ,και που κάνουμε λάθος εμείς που την θεωρούμε αντιλαϊκή γιατί κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και οδηγεί τα λαϊκά στρώματα στην φτώχια και την εξαθλίωση.

Σε τέτοιου είδους συλλογικές διαδικασίες θεωρήστε δεδομένη την συμμετοχή μας και την φυσική μας παρουσία, γιατί οι θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έτσι και αλλιώς υπάρχουν και σας είναι πάντα γνωστές.

Ηγουμενίτσα 04/02/13

Δώρης Δήμας

Μέλος του Δ.Σ. εκλεγμένος με την «Λαϊκή Συσπείρωση»

Προς τον κ Δήμαρχο Ηγουμενίτσας

               Κοινοποίηση

·         Την Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ηγουμενίτσας

·         Δημοτικούς Συμβούλους

·         Μ.Μ.Ε.

Κύριε Δήμαρχε

Σε σχέση με την τηλεφωνική σας πρόσκληση να πάρω μέρος σε σύσκεψη για το λιμάνι και τα ΤΕΙ Ηγουμενίτσας ,σαν επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σας γνωστοποιώ ότι:

·         Αντικειμενικά δεν μπορώ να παραβρεθώ λόγω συνδικαλιστικών μου υποχρεώσεων εκτός Ηγουμενίτσας. Αλλά δεν βλέπω και σε τι θα εξυπηρετούσε η παρουσία μου σε μια τέτοιου είδους κλειστή σύσκεψη παραγόντων.

·         Οι θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το λιμάνι είναι γνωστές και πολλές φορές κατατεθειμένες στο Δ.Σ. ,άρα γνωστές σε όλους.

Η συγκυβέρνηση Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ προωθεί με γοργούς ρυθμούς την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Όπως φαίνεται στο  σχετικό σχέδιο Νόμου «ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» που βρίσκεται σε «δημόσια διαβούλευση» στο: http://www.opengov.gr/ythynal/?p=158 και σας το έχω αποστείλει ηλεκτρονικά :

  1. Δημιουργείται το Λιμενικό Δίκτυο Δυτικής Ελλάδος που προκύπτει από την συγχώνευση των λιμανιών Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας στον Ο.Λ. Πάτρας.
  2. Για τη δημιουργία του ανωτέρω Λιμενικού Δικτύου Η μοναδική μετοχή που κατέχει το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) στους Οργανισμούς Λιμένων – Ανώνυμες Εταιρίες της Ηγουμενίτσας και της Κέρκυρας, εισφέρεται δια του παρόντος στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ) Α.Ε. ως εισφορά σε είδος για την δημιουργία του Λιμενικού Δικτύου Δυτικής Ελλάδος.

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι η ΟΛΗΓ Α.Ε. συγχωνεύεται στην «μητρική»  ΟΛΠΑ που θα ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή στο παζάρι για ξεπούλημα.

Το δε λιμάνι της Ηγουμενίτσας θα διοικείται από Δ.Σ. που θα ορίζεται από την «μητρική» ΟΛΠΑ.

Όλα αυτά ενώ ξέρουμε πολύ καλά ότι:

     1)   Η Ηγουμενίτσα πάντα ήταν λιμάνι, λόγω της φυσικής της θέσης.  

2)    Σε αυτή τη θέση λόγω των πλεονεκτημάτων της, έχει γίνει ένα μεγάλο και  σύγχρονο λιμάνι. Λιμάνι με μεγάλη κίνηση. Λιμάνι που επεκτείνεται.

3)    Λιμάνι που κατασκευάστηκε σε χώρο που ο Δήμος παραχώρησε.

4)    Λιμάνι που κατασκευάστηκε με χρήματα του ελληνικού λαού.

5)    Αυτό το λιμάνι που αντικειμενικά αποτελεί λαϊκή περιουσία, με απόφαση της βουλής και με ψήφους τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Ν.Δ., μεταβιβάστηκε στην ΟΛΗΓ Α.Ε. Δόθηκε δε με πολιτική απόφαση μαζί με το λιμάνι και η «χερσαία ζώνη», δηλαδή όλα τα παράλια της Θεσπρωτίας.

6)    Δόθηκε ,για «αναπτυχθεί ανταγωνιστικά προς άλλα λιμάνια»,σε μια κρατική Α.Ε., που λειτουργεί  με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Δηλαδή με σκοπό το κέρδος.

7)    Η Α.Ε. ΟΛΗΓ εμφάνισε  κέρδη για το 2010 1,5 εκ.euro και αποθεματικό 11 εκ. euro.

8)    Το σημερινό αποθεματικό προσφέρεται σαν προίκα στην «μητρική».

9)    Την ίδια εποχή που ο Δήμος Ηγουμενίτσας, τον χώρο του οποίου ανήκει το λιμάνι ,που οι κάτοικοι του υφίστανται όλα αυτά τα χρόνια τις συνέπειες από την κατασκευή και λειτουργία του, είναι καταχρεωμένος.

10) Το ξεπούλημα του λιμανιού θα οδηγήσει σε απολύσεις εργαζομένων στην ΟΛΗΓ Α.Ε.

     Αν επιτρέψουμε να προχωρήσει η δρομολογούμενη  διαδικασία σε λίγο καιρό δεν θα μιλάμε για λιμάνι της Ηγουμενίτσας αλλά για λιμάνι της ΟΛΠΑ Α.Ε. που θα ανήκει σε ιδιώτη επενδυτή (π.χ. στην COSCO , όμιλο ΓΚΡΙΜΑΛΝΤΙ).  

     Κανένα δε όφελος δεν θα προκύψει για τους κατοίκους αφού τα όποια κέρδη από την λειτουργία του θα τα καρπώνεται ο νέος καπιταλιστής ιδιοκτήτης.

     Αυτή είναι κατάσταση. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Το ΚΚΕ  είχε προβλέψει ,εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αυτήν την εξέλιξη.

Την αντιπάλεψε με όλες του τις δυνάμεις όλα αυτά τα χρόνια.

Το ίδιο έκανε και η «Λαϊκή Συσπείρωση» από πρώτη στιγμή της δημιουργίας της.

Σε αντίθεση με  φορείς και πολιτικές οργανώσεις στον τόπο μας, που διαφημίζανε την ανάπτυξη του τόπου με την δημιουργία της ΟΛΗΓ Α.Ε. ,γιατί τάχα έτσι το λιμάνι μας «θα  γίνονταν ανταγωνιστικό» προς αυτό της Πάτρας.

Με αυτό παραμυθιάζανε τους κατοίκους του Δήμου μας για χρόνια.

Η ψήφιση και εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου ,θα αποτελέσει αρνητική εξέλιξη που θα σημαδέψει τον λαό και τον τόπο για πολλά χρόνια.

Για αυτό και πρέπει να εμποδιστεί με κάθε τρόπο.

Τι μπορεί να προκύψει από την συγκεκριμένη σύσκεψη;

Σε τι μπορεί να εμποδίσει αυτήν την εξέλιξη;

Από την ενημέρωση που μας κάνατε στο τελευταίο Δ.Σ. στις  23/01/2012 μετά από τις επαφές σας με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, δεν προκύπτει κάποια αλλαγή στα σχέδια της κυβέρνησης. Αυτά που μας αναφέρατε ,περί χερσαίας ζώνης, αλλαγή στην σύνθεση του Δ.Σ. κλπ, δεν είναι παρά «το τυράκι για να μην δούμε την φάκα». Να καλλιεργηθούν αυταπάτες ότι με τον «διάλογο» και με «συγκεκριμένες προτάσεις» κάτι μπορεί σωθεί, κάτι μπορεί κερδίσουμε ,να βρεθεί «η χρυσή τομή».

Αλήθεια τι βελτιώσεις μπορεί να υπάρξουν σε ένα νομοσχέδιο που ξεκάθαρα δίνει όλα τα λιμάνια της χώρας στο ΤΑΙΠΕΔ (ΤΑΜΕΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ) και πετάει τους εναπομείναντες Έλληνες ναυτεργάτες έξω από τα καράβια, στην ανεργία;

Το νομοσχέδιο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εφοπλιστών και του μεγάλου κεφαλαίου, άρα δεν σηκώνει «μερεμέτια».

Το μόνο που μπορούμε και πρέπει να ζητήσουμε, είναι η απόσυρση του.

Η βούληση της κυβέρνησης για υλοποίηση αυτών των μέτρων, είναι δοσμένη και διακηρυγμένη με κάθε τρόπο.

Άρα αυτό  που χρειάζεται για να μην περάσουν  αυτά τα μέτρα, είναι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια σε αυτά. 

Για αυτό και πιστεύουμε ότι ο Δήμος και οι μαζικοί φορείς της πόλης μας πρέπει να συστρατρατευθούν με τους αγωνιζόμενους ναυτεργάτες που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις,αυτό το διάστημα ,ζητώντας την απόσυρση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δηλώνει ξανά ,ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ότι είμαστε ριζικά αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, και κάθε λιμανιού της χώρας. Πρόκειται για περιουσία του λαού και ανήκει αποκλειστικά και μόνο σε αυτόν! Η ασφαλής και γρήγορη μετακίνηση ως λαϊκό δικαίωμα και όχι ως εμπόρευμα, περνάει μέσα από την κοινωνικοποίηση του λιμανιού, σε ενιαίο οργανισμό που θα είναι ενταγμένα όλα τα μέσα μεταφοράς.

Αυτό προϋποθέτει μια άλλη οργάνωση της οικονομίας και κοινωνίας όπου η ανάπτυξη θα γίνεται με σκοπό την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι την μεγιστοποίηση του κέρδους μιας μερίδας καπιταλιστών.

Καλούμε άλλη μια φορά το Δ.Σ. να εναντιωθεί στην προωθούμενη ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του λιμανιού.

Καλούμε τους Μαζικούς Φορείς , τα Σωματεία του τόπου να οργανώσουν αγωνιστικό κίνημα ενάντια σε αυτήν την εξέλιξη.

·         Όσον αφορά την λειτουργία του ΤΕΙ

Σας είναι γνωστές οι θέσεις μας από συζητήσεις στο Δ.Σ.

Η εφαρμογή του «νόμου-πλαίσιο» για την παιδεία που οδηγεί τα ΑΕΙ σε «Πανεπιστήμια Α.Ε.», οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο οριστικό κλείσιμο και του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας. Δυστυχώς επαληθευόμαστε για άλλη μια φορά.

 Γιατί αυτό που κάνει σήμερα το Υπουργείο Παιδείας της συγκυβέρνησης, με το σχέδιο «Αθηνά», είναι ότι προσαρμόζει ακόμη περισσότερο την ανώτατη εκπαίδευση στις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, συνεχίζοντας στην κατεύθυνση του νόμου-πλαίσιο.

Οι αλλαγές αφορούν πρώτα και κύρια το ίδιο το περιεχόμενο των σπουδών.

Το σχέδιο «Αθηνά» είναι η αφορμή για να περάσουν πιο εύκολα τα ευέλικτα προγράμματα σπουδών, να πεταχτεί εκτός πτυχίου η όποια επαγγελματική ειδίκευση, την οποία θα αγοράζουν στη συνέχεια οι σπουδαστές, με πιστοποιητικά, που θα πληρώνουν στα ίδια τα Τμήματα.

Υλοποιούν τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. στην Ανώτατη Εκπαίδευση, για επιστημονικά αντικείμενα «κομμένα και ραμμένα» στις στοχεύσεις των επιχειρηματικών ομίλων και για αποφοίτους που θα είναι φτηνοί εργαζόμενοι.

Δεν πρόκειται ούτε για ακαδημαϊκό συμμάζεμα, ούτε μόνο για δημοσιονομική προσαρμογή. Ο όποιος εξορθολογισμός δεν αναιρεί το γεγονός ότι το κόστος θα το πληρώσει για μια ακόμη φορά η λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί, για άλλη μια φορά, την Δημοτική Αρχή να εναντιωθεί σε αυτά τα μέτρα. Να συμπαραταχθεί με τους σπουδαστές και τις οικογένειές τους, τους εργαζόμενους σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, τους πανεπιστημιακούς δασκάλους να δώσουμε την μάχη για να μην πεταχτεί κανείς σπουδαστής εκτός σπουδών, να τελειώσουν όλοι απρόσκοπτα τις σπουδές τους. Να παλέψουμε για να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος και δάσκαλος, για να ανοίξει ο δρόμος προκειμένου να ικανοποιηθούν όλες οι λαϊκές ανάγκες της δωρεάν φοίτησης και της ακαδημαϊκής λειτουργίας.

·         Τέλος κ. Δήμαρχε, σας θυμίζουμε ότι και οι θέσεις του Δ.Σ. για το λιμάνι είναι σαφείς και συγκεκριμένες.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του στις 31/12/2012 το Δ.Σ.  αποφάσισε:

1)    Ότι  είναι αντίθετο στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

2)    Ότι είναι αντίθετο στην συγχώνευση των λιμανιών Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας στον Ο.Λ. Πάτρας όπως προβλέπει τι νομοσχέδιο.

3)    Να εκδοθεί ψήφισμα του Δ.Σ. που να δηλώνει αυτή μας την αντίθεση.

4)    Η Δημοτική Αρχή να οργανώσει ανοικτή σύσκεψη  με όλους τους Μαζικούς Φορείς του Δήμου για να οργανώσει τον αγώνα ενάντια στα προωθούμενα σχέδια της συγκυβέρνησης.

Αποφάσεις που δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμα.

Σήμερα ένα μήνα μετά ούτε ανακοίνωση στον τύπο δεν έχει βγει με ευθύνη  της Δημοτικής Αρχής. Με δική σας ευθύνη κ. Δήμαρχε.

Αντί για την ανοικτή σύσκεψη μαζικών φορέων καλούμαστε σε μια μικρή κλειστή σύσκεψη παραγόντων, χωρίς τους Μ.Φ., παρουσία του τοπικού βουλευτή. 

Αυτή η σύσκεψη προφανώς δεν μπορεί να γίνεται για την οργάνωση του αγώνα.

Στην καλύτερη περίπτωση σε αυτή την σύσκεψη μπορεί να ακουστούν απόψεις και θέσεις από τους συμμετέχοντες που δεν θα είναι απαραίτητα και συλλογικές αποφάσεις των οργάνων που εκπροσωπούν.  

Ο δε κ. Μπέζας να μεταφέρει τις «προτάσεις», τις παρατηρήσεις για «βελτιώσεις» του νομοσχεδίου προς την κυβέρνηση. Κυβέρνηση που ο ίδιος στηρίζει εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. όπως την στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.   

Αυτή όμως η διαδικασία  δεν έχει καμιά σχέση με την απόφαση του Δ.Σ. της 31/12/2012, και όσον αφορά τι ζητάμε αλλά και το πώς.

Κανένας δεν εμπόδισε τον κ. Μπέζα να παραβρεθεί, εφ’ όσον το επιθυμεί, σε συνεδριάσεις του Δ.Σ. η στην σύσκεψη με τους Μ.Φ. όπου θα του δοθεί και η ευκαιρία να μας πείσει για την ορθότητα της κυβερνητικής πολιτικής ,και που κάνουμε λάθος εμείς που την θεωρούμε αντιλαϊκή γιατί κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και οδηγεί τα λαϊκά στρώματα στην φτώχια και την εξαθλίωση.

Σε τέτοιου είδους συλλογικές διαδικασίες θεωρήστε δεδομένη την συμμετοχή μας και την φυσική μας παρουσία, γιατί οι θέσεις της  «Λαϊκής Συσπείρωσης» έτσι και αλλιώς υπάρχουν και σας είναι πάντα γνωστές.

 

      

                                                          Ηγουμενίτσα 04/02/13

                                                               Δώρης Δήμας

                                   Μέλος του Δ.Σ. εκλεγμένος με την «Λαϊκή Συσπείρωση»