Διευκρινίσεις ζητά από τον Πρόεδρο του ΤΕΙ το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

epimelitirio

epimelitirioΚε Πρόεδρε,

Όπως ενημερωθήκαμε πρόσφατα, μέσω τοπικού τύπου, τα Τμήματα Ιχθυοκομείας & Αλιείας και Τουριστικών Επαγγελμάτων του παραρτήματος ΤΕΙ Ηγουμενίτσας βρίσκονται εκτός μηχανογραφικού δελτίου και φέτος.

Πάρα τις έντονες διαμαρτυρίες όλων των τοπικών φορέων, και πέρυσι, για το θέμα λειτουργίας των τμημάτων, άρρηκτα συνδεδεμένων με τον παραγωγικό ιστό του νομού μας (τουρισμός και ιχθυοκαλλιέργεια), αλλά και την υποβολή προτάσεων του φορέα μας (αρ. πρ. 3364/23.06.2011), διαπιστώνετε, εκ του αποτελέσματος, ότι ουδεμία πρόθεση εκδηλώνεται από τους αρμόδιους φορείς για την λειτουργία των ανωτέρω τμημάτων του ΤΕΙ Ηπείρου – Παράρτημα Ηγουμενίτσας.

Λάβετε υπόψη σας ότι ο φορέας σας δια του Τμήματος Ιχθυοκομείας Ηγουμενίτσας,  προτείνεται από το Επιμελητήριο να ενταχθεί ως εταίρος σε πρόταση στο διακρατικό πρόγραμμα IPA Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013, διασφαλίζοντας έσοδα για την επόμενη τριετία.

Καθώς, η μη ένταξη των ανωτέρω τμημάτων στο μηχανογραφικό δελτίο και κατ’ επέκταση η οριστική αποδυνάμωσή τους, έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια στον Νομό, οφείλουμε όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να αποσαφηνίσουμε τις θέσεις μας.

Για το λόγο αυτό, και για να μην σας αποδίδονται ευθύνες που δεν σας αναλογούν, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες που είχατε προβεί για την στήριξη των τμημάτων του Παραρτήματος Ηγουμενίτσας.