Διπλωματικός «πανικός» για την είσοδο των Κοσοβάρων παλαιμάχων στη Θεσπρωτία

mavromati

Διπλωματικός πανικός επικράτησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο Μεθοριακό σταθμό του Μαυροματίου, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε η αντιπροσωπεία των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Κοσόβου, έφτασε στα σύνορα.

Κι αυτό γιατί, ενώ εδώ και μέρες ήταν γνωστό ότι την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 στις 18:00 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας, θα διεξαχθεί επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας Φιλίας μεταξύ της μικτής ομάδας παλαίμαχων  Κέρκυρας – Ηπείρου και της ομάδας  παλαιμάχων της Εθνικής Ομάδας του Κοσόβου, οι συμμετέχοντες στην αποστολή του Κοσόβου δεν είχαν φροντίσει να προμηθευτούν την απαραίτητη βίζα, που απαιτείται για την είσοδό τους στη χώρα μας, μιας και η Ελλάδα είναι μια από τις 5 χώρες της ΕΕ που δεν έχει αναγνωρίσει τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.

Έτσι χρειάστηκε – κυριολεκτικά τα μεσάνυχτα – οι αστυνομικές αρχές να κληθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.  

Τελικά η είσοδος των Κοσοβάρων επετράπη με έκδοση βίζας και θεώρηση εισόδου από τις αστυνομικές αρχές της Θεσπρωτίας.

Να θυμίσουμε ότι στις 17 Φεβρουαρίου η μικτή ομάδα παλαίμαχων  Κέρκυρας – Ηπείρου, συνοδευόμενη από την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταυρούλα Μπραϊμη – Μπότση και τον Αντιδήμαρχο Ηγουμενίτσας Μιχάλη Γκίκα, είχαν μεταβεί σε ανάλογο φιλικό αγώνα στο Κόσοβο. Οι Κοσοβάροι παλαίμαχοι, ανταποδίδουν την επίσκεψη, συνοδευόμενοι από έναν υπουργό και τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής τους ομοσπονδίας.