ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ

igmdimarxeio

igmdimarxeioΠλούσια είναι η δράση την οποία εμφανίζει η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου της Ηγουμενίτσας, από την 01.01 του τρέχοντος έτους, σε ότι αφορά τους ελέγχους για το παράνομο εμπόριο και την καταπολέμησή του.

Τα στοιχεία, όπως αυτά προκύπτουν από τους καταγεγραμμένες ελέγχους, δείχνουν σημαντικές ποσότητες κατασχέσεων, επιβολές των ανάλογων προστίμων κατά περίπτωση και βεβαιωθείσες παραβάσεις.

H τήρηση των διατάξεων που σχετίζονται με το υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη.

Πολύ δε περισσότερο μετά και από την απλοποίηση και επιτάχυνση  των  διαδικασιών που αφορούν την κατάσχεση και καταστροφή των κάθε είδους εμπορευμάτων που διακινούνται παράνομα στην αγορά

Επίσης ενισχύθηκαν οι ελεγκτικές αρμοδιότητες με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου του παραεμπορίου όπως αυτές προέκυψαν από την ψήφιση των διατάξεων  του άρθρου 74 παρ. 11 του Νόμου 3982/2011.

Άξια αναφοράς επίσης είναι  η απόλυτη συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, σε όσες περιπτώσεις αυτό απαιτήθηκε, με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Από τις αρχές του έτους, η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου έχει προχωρήσει σε δεκάδες ελέγχους, κατασχέσεις δύο χιλιάδων και πλέον  προϊόντων και καταστροφές εμπορευμάτων που διακινούνταν παράνομα, για την προστασία, εκτός των άλλων, των επαγγελματιών της περιοχής.

Ενδεικτικά τα είδη που  κατασχέθηκαν και συνακολούθως καταστράφηκαν  είναι : είδη καθαρισμού, ρολόγια, γυαλιά, αξεσουάρ, σιδερικά είδη, ηλεκτρικά είδη, καλλυντικά, φρούτα, είδη λαϊκής τέχνης. Ρούχα κ.α.

Όλα τα κατασχεθέντα προϊόντα καταστράφηκαν, σύμφωνα με τις διατάξεις  του Ν. 3892/11.

Επίσης επιβλήθηκαν και αρκετά  πρόστιμα των 1.000€ για παράνομη πώληση προϊόντων.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γιώργος Κάτσινος Κάτσινος, σε δηλώσεις του για το συγκεκριμένο θέμα τόνισε:

«Γίνεται πραγματικά πολύ σημαντική προσπάθεια για την εξάλειψη του παραεμπορίου, που στη χώρα μας έχει εξελιχθεί σε μάστιγα για το επίσημο εμπόριο και την οικονομία μας. Σε αυτή την προσπάθεια η συνδρομή των συμπολιτών μας  θεωρείται απαραίτητη. Γιατί αφενός συμβάλλουν στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για την κατανάλωση τοπικών προϊόντων με όλα τα θετικά επακόλουθα και αφετέρου αποφεύγουν τα προϊόντα απομίμησης, τα οποία μπορεί να είναι φθηνότερα, αλλά τις περισσότερες φορές εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα  να συγχαρώ πραγματικά τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας για το ζήλο που επιδεικνύουν καθημερινά επί του έργου τους, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα στους τομείς ευθύνης τους».

Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Χρήστος Κάτσιος,  εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο που επιτελέστηκε από τις αρχές του ’12  και τόνισε ότι: «Η λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας μπορεί να βελτιωθεί, να γίνει πιο αποτελεσματική σε θέματα που αφορούν την βελτίωση της κατάστασης στο Δήμο Ηγουμενίτσας, χρειάζεται όμως η συμβολή όλων μας σ’ αυτή την προσπάθεια. Η Δημοτική Αρχή είναι ανοικτή σε εποικοδομητικές παρατηρήσεις και προτάσεις που θα γίνουν από τους πολίτες του ενιαίου Δήμου. Εργαζόμαστε συνειδητά για μια Δημοτική Αστυνομία πρόληψης και αρωγού στη ζωή του δημότη».