Δυνάμεις και από τη Θεσπρωτία στην Κινέτα

4513075Με τρία οχήματα και δέκα πυροσβέστες ενισχύει μέχρι στιγμής η Θεσπρωτία, τις πυροσβεστικές δυνάμεις που μάχονται με τις φλόγες στην Κινέτα της Αττικής, ενώ αναμένεται να αναχωρήσει αργότερα και ένα ακόμα όχημα.

Από την Ήπειρο συνολικά αναχώρησαν δύο ενισχυμένα πεζοπόρα τμήματα, αποτελούμενα από είκοσι άνδρες καθώς και δέκα πυροσβεστικά οχήματα με διπλά πληρώματα, δηλαδή τέσσερα άτομα στο καθένα, ώστε να έχουν την δυνατότητα συνεχούς επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Σε γενική επιφυλακή βρίσκονται οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σε ολόκληρη την χώρα. Γενική επιφυλακή έχει σημάνει και στην Ήπειρο, όπου μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί πυρκαγιές. Οι καιρικές συνθήκες ωστόσο που επικρατούν επιβάλλουν αυξημένη επαγρύπνηση, όχι μόνο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά από το σύνολο των πολιτών, ειδικά όσων βρίσκονται στην ύπαιθρο. Αργά το απόγευμα, ισχυρές δυνάμεις των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών αναχώρησαν και από τους τέσσερις νομούς της Ηπείρου, προκειμένου να συνδράμουν το έργο της κατάσβεσης τόσο στην Κινέτα όσο και στην Πεντέλη, όπου μαίνονται τα μεγαλύτερα πύρινα μέτωπα.

Με τα πύρινα μέτωπα στην Αττική να βρίσκονται σε εξέλιξη, αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις που έκανε τόσο ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη όσο και ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τόσκας άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι έργο εμπρηστών καθώς όπως είπε «δεν είναι τόσο αθώες οι πυρκαγιές».

Ο Πρωθυπουργός από την Βοσνία εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα παράλληλα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν σημειώνοντας χαρακτηριστικά «με προβληματίζουν οι παράλληλες εστίες τόσο ανατολικά όσο και δυτικά της Αττικής».