Δωρεά εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Φιλιατών

nosfi

nosfiΠαραδόθηκαν και τέθηκαν σε λειτουργία ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός από  την  δωρεά στη μνήμη του Φίλλιπου Ντρίτσου από το Παλαιοχώρι Φιλιατών .

Με τα εν λόγω μηχανήματα που διατέθηκαν στο Ακτινολογικό Τμήμα (σύστημα ψηφιακής υπολογιστικής ακτινογραφίας CR πολλαπλής σάρωσης), Ουρολογικό Τμήμα (Σύστημα διουρηθρικής αφαίρεσης (εξάχνωσης) προστάτου αδένος με χρήση υποαλατούχου διαλύματος (σύστημα TURis), Ορθοπεδικό Τμήμα  (Hλεκτρικό ορθοπεδικό πριόνι ) και Γαστρεντερολογικό Ε.Ι. (Ενδοσκοπική κάψουλα διερεύνησης παθήσεων λεπτού εντέρου με σύστημα καταγραφής δεδομένων) αναβαθμίζονται αισθητά οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο Νοσοκομείο μας.

Τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης της παλαιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου οι οποίες και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός 4/μήνου. Εντός του Μαρτίου ολοκληρώνεται η μετεγκατάσταση του Ακτινολογικού, Παθολογοανατομικού και  Μικροβιολογικού Εργαστηρίου στη Νέα υπερσύγχρονη πτέρυγα.

Επίσης  έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις που αφορούν τα monitor του Καρδιολογικού Τομέα, ο γραφειακός εξοπλισμός καθώς και τα είδη ιματισμού και  βρίσκονται στη διαδικασία της κατακύρωσης η προμήθεια των αναπνευστήρων, αναισθησιολογικού εξοπλισμού και λοιπού εξοπλισμού με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ