Είναι αργά για δάκρυα στην… χερσαία ζώνη!

Με το αμίμητο «τι κέρδισε η Ηγουμενίτσα όσο το λιμάνι είναι δημόσιο» ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Λώλος ξεκαθάρισε ότι είναι… ιδεολογικά υπέρ της… ιδιωτικοποίησης για να συνεχίσει μοιρολατρικά «εμείς ως δημοτική αρχή κάναμε ότι είναι δυνατόν να περισώσουμε κάτι».

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, έδωσαν εξετάσεις … αριστεροσύνης, προοδευτικότητας και επαναστατικής διάθεσης προσπαθώντας να πείσουν ότι είναι τεράστιες οι διαφορές μεταξύ πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου και υποπαραχωρήσεων λιμενικών δραστηριοτήτων.

Το πρώτο επέλεξε η σημερινή κυβέρνηση, το δεύτερο είχε επιλέξει η προηγούμενη..

Και με την μία και με την άλλη επιλογή μέρος του λιμανιού πάει σε ιδιώτη.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε για την τιμή των όπλων καθώς ο καθένας καταλαβαίνει ότι από την στιγμή που το ΤΑΙΠΕΔ έχει βγάλει τον διαγωνισμό στον αέρα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγές ή να κάνει εκπτώσεις σε ότι ήδη είναι υπό πώληση.

Πέραν του λιμανιού δηλαδή τα αλιευτικά καταφύγια Πλαταριάς και Σαγιάδας και το τουριστικό καταφύγιο Συβότων… Με ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν και τμήματα της χερσαίας ζώνης.

Απών, ο κυβερνητικός βουλευτής της Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας ενώ παρών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης και σε… επαναστατική – ίσως και λόγω του νεαρού της ηλικίας του – διάθεση, χαρακτήρισε «αδιανόητο έγκλημα» την πώληση του Λιμανιού…

Δεν είπε όμως γιατί στα πέντε χρόνια που διακυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν παραχωρήθηκε η χερσαία ζώνη στο Δήμο της Ηγουμενίτσας… όπως στο ίδιο ερώτημα δεν έχουν απαντήσει όλες οι κυβερνήσεις από το 2001 και μετά!

Οι διαχρονικές υποχωρήσεις και η έλλειψη διεκδίκησης, κοινής στόχευσης, οι μικροπολιτικές διενέξεις, τα εσωκομματικά μαχαιρώματα, είναι αυτά που καθορίζουν την τύχη της Θεσπρωτίας, σε μεγάλο βαθμό.

Και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο οι επικεφαλής των παρατάξεων, εν είδη εκπροσώπων των κομμάτων που τους στηρίζουν προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Μία συνεδρίαση που θα μπορούσε να έχει άλλα χαρακτηριστικά απέδειξε ότι είναι αργά για δάκρυα στη χερσαία ζώνη…

πηγή: epiruspost.gr