Εγκαίνεια ΚΕΘΕΑ στην Ηγουμενίτσα

kethea

ketheaΤην ίδρυση Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ στην Ήπειρο ζητά ο Περιφερειάρχης

Την αναγκαιότητα να ιδρυθεί επιτέλους Θεραπευτική Κοινότητα στην Ήπειρο, ώστε να μην υποχρεώνονται γονείς και ασθενείς να μεταβαίνουν σε άλλες περιοχές της χώρας, τόνισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Παραρτήματος του  ΚΕΘΕΑ στην Ηγουμενίτσα.

Ο Περιφερειάρχης  τόνισε ότι η ίδρυση του παραρτήματος στην Θεσπρωτική πρωτεύουσα είναι «εργαλείο ζωής», υπογραμμίζοντας με έμφαση το ουσιαστικό και αποτελεσματικό έργο που επιτελεί το ΚΕΘΕΑ στην Ήπειρο, συμβάλλοντας στην ενεργή επανένταξη στην κοινωνία νέων που έχουν εμπλακεί στο πολυδαίδαλο κόσμο των ναρκωτικών. 

«Το ΚΕΘΕΑ –  είπε ο Περιφερειάρχης–  σώζει ζωές. Έδωσε ελπίδα σε οικογένειες. Δημιουργήσαμε κίνημα εθελοντισμού κατά των ναρκωτικών και εμείς ως Περιφέρεια το στηρίξαμε και θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε στις δράσεις και το έργο του. Πρέπει όμως και το κράτος να πάρει επιτέλους την απόφαση να γίνει Θεραπευτική Κοινότητα στα Γιάννινα.  Το χρωστάει στην Κοινωνία. Δεν μπορεί να υπάρξει  άλλη καθυστέρηση. Ζητούνται  κτίρια, τα οποία σήμερα απαξιώνονται και χάνονται. Πρέπει να εγκριθεί η δημιουργία της γιατί το χρωστάνε στην Κοινωνία».

Τέλος ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι σύντομα πρόκειται να ιδρυθούν αντίστοιχα παραρτήματα στην Πρέβεζα και στην Άρτα, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στους υπεύθυνους του ΚΕΘΕΑ στην Ήπειρο για το έργο και τη δραστηριότητα που παρουσιάζουν. 

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε και τα εξής: «Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην διοίκηση του ΚΕ.Θ.Ε.Α στα Ιωάννινα  που συνηγόρησε στην δημιουργία του κέντρου στην Ηγουμενίτσα, καθώς και στον Δήμο Ηγουμενίτσας και τον Δήμαρχο για την άμεση ανταπόκρισή του, για παραχώρηση χώρων για τη δημιουργία του κέντρου. Η διαμόρφωσή του χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου και συγκεκριμένα από την Π.Ε Θεσπρωτίας. Στο σημείο αυτό να δηλώσω ότι σε συνεργασία με τον Δήμαρχο θα βρούμε πολύ σύντομα έκθεση για παραχώρηση προς το Κέντρο για εκμετάλλευση από τους εξυπηρετούμενους σε αυτό. Εύχομαι καλή ευόδωση των προσπαθειών του προγράμματος ΚΕ.Θ.Ε.Α στην Ηγουμενίτσα δηλώνοντας ότι σαν Περιφέρεια θα είμαστε αρωγοί σε ότι μας ζητηθεί».

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστη επίσης ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Οδυσσέας Πότσης, με το συντονισμό του οποίου πριν ένα χρόνο είχαν πραγματοποιηθεί διαδοχικές συσκέψεις στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων, με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων για τη δημιουργία δομών αντιμετώπισης και καταπολέμησης των ναρκωτικών.

 «Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποίηση, που καταφέραμε να υλοποιήσουμε την υπόσχεση που είχαμε δώσει πέρυσι και απλώνουμε έτσι ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας προς τα θύματα της μάστιγας των ναρκωτικών και στη Θεσπρωτία», αναφέρει σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας.

Χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, Θ. Πιτούλη

Κυρίες και κύριοι

Με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχω σήμερα στην εκδήλωση των εγκαινίων του ΚΕ.Θ.Ε.Α στην Ηγουμενίτσα.

Τούτο δε, διότι αποτελούσε έναν από τους στόχους μου, σαν Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, η δημιουργία ενός κέντρου στην Ηγουμενίτσα.

Μάλιστα  είχαμε φτάσει σε πολύ καλό σημείο αλλά δυστυχώς η αντιπαλότητα που υπήρχε μεταξύ των διοικήσεων Ο.Κ.Α.Ν.Α περισσότερο και  του ΚΕ.Θ.Ε.Α για το ποιος θα παίρνει την μερίδα του λέοντος από τις κρατικές επιχορηγήσεις, έκανε την όλη προσπάθεια που είχαμε κάνει σαν Δήμος να μην τελεσφορήσει.

Ας αφήσουμε τον κόσμο να τους κρίνει για, ας μου επιτραπεί η έκφραση, το έγκλημα που συνετέλεσαν προς όλους τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Ανάγκη που τους αναγκάζει να τρέχουν μαζί με τις οικογένειές τους στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα για να έχουν την βοήθεια που χρειάζονται, μάλιστα για να μπορέσεις να βρεις σειρά αναγκάζεσαι, στο απαράδεκτο ελληνικό φαινόμενο, να βάζεις μέσον.

 Έτσι μόλις ο συνάδελφος κύριος  Πότσης  με ενημέρωσε για την δυνατότητα δημιουργίας Κέντρου στην Ηγουμενίτσα από το ΚΕ.Θ.Ε.Α αμέσως και με όλες μου τις δυνάμεις βοήθησα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην διοίκηση του ΚΕ.Θ.Ε.Α στα Ιωάννινα  που συνηγόρησε στην δημιουργία του κέντρου στην Ηγουμενίτσα, καθώς και στον Δήμο Ηγουμενίτσας και τον Δήμαρχο για την άμεση ανταπόκρισή του, για παραχώρηση χώρων για τη δημιουργία του κέντρου.

Η διαμόρφωσή του χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου και συγκεκριμένα από την Π.Ε Θεσπρωτίας.

Στο σημείο αυτό να δηλώσω ότι σε συνεργασία με τον Δήμαρχο θα βρούμε έκθεση για παραχώρηση προς το κέντρο για εκμετάλλευση από τους εξυπηρετούμενους σε αυτό μάλιστα πολύ σύντομα .

Εύχομαι καλή ευόδωση των προσπαθειών του προγράμματος ΚΕ.Θ.Ε.Α στην Ηγουμενίτσα δηλώνοντας ότι σαν Περιφέρεια θα είμαστε αρωγοί σε ότι μας ζητηθεί.

 

Συγχαρητήρια

                                  και ευχαριστώ για την προσοχή σας.