Εγκαίνια του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων στα Ιωάννινα

ioadhmarxeio

ioadhmarxeioΜε δύο σταθμούς και δέκα ποδήλατα στην πόλη των Ιωαννίνων κι άλλα δέκα που θα εγκατασταθούν στο Νησί, ξεκινά την λειτουργία του το σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων EasyBike του Δήμου Ιωαννιτών.

Τα εγκαίνια του συστήματος θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 12.00 από τον Δήμαρχο Ιωαννιτών στο Δημοτικό πάρκινγκ στα Λιθαρίτσια δίπλα από την 8η Μεραρχία.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο σύστημα τελευταίας γενιάς, που επιτρέπει στους πολίτες να χρησιμοποιούν τα κοινόχρηστα ποδήλατα κάνοντας χρήση μιας ειδικής ηλεκτρονικής κάρτας που θα μπορούν να προμηθεύονται από τα γραφεία του Δήμου. Παράλληλα θα ξεκινήσει η λειτουργία της ιστοσελίδας www.ioanninabikes.gr από την οποία θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να λαμβάνουν πληροφορίες για το σύστημα και να ενημερώνονται για τον τρόπο λειτουργίας του.

Το σύστημα είναι πιλοτικό και αναμένεται να προσφέρει σημαντικά στοιχεία στον Δήμο για την περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση υποδομών με σκοπό την ένταξη του ποδηλάτου στην πόλη.

Η προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος πραγματοποιείται από την BrainBox, εταιρία με μεγάλη εμπειρία σε συστήματα κοινόχρηστων ποδηλάτων που έχει ήδη εγκαταστήσει τα συστήματα της Κέρκυρας, της Ναυπάκτου και της Λευκωσίας. Η χρηματοδότηση του εγχειρήματος γίνεται από το πρόγραμμα CYCLO στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Ιωαννιτών.

Η βασική ιδέα του έργου CYCLO βασίζεται στην προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσο μεταφοράς εντός πόλης με χαμηλό αντίκτυπο στο περιβάλλον που συμβάλει σημαντικά στην βιώσιμη κινητικότητα και βελτιώνει την ποιότητα ζωής.

Η ΚΛΗΡΩΣΗ

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο και της υλοποίησης του προγράμματος CYCLO κληρώθηκαν οκτώ ποδήλατα. Στην κλήρωση μετείχαν 363 δημότες κι από αυτούς αναδείχθηκαν οι οκτώ τυχεροί.

Πρόκειται για τους ακόλουθους:

Καλαμπόκα Βασιλική του Παναγιώτη

Θεοδώρου Αλέξανδρος του Θεοδώρου

Πάσχος Ξενοφών του Δημητρίου

Κανελλόπουλος Θοδωρής του Σταύρου

Μήτρου Μαριάννα του Θανάση

Τσίκα Ελένη Λαμπρινή του Γεωργίου

Τσίτου Ελευθερία του Ευαγγέλου

Κουρτέση Δήμητρα Κλεοπάτρα του Χριστόδουλου

Τα ποδήλατα θα παραδοθούν στους νικητές, το Σάββατο, αμέσως μετά τα εγκαίνια του σταθμού στα Λιθαρίτσια. Παράκληση είναι να παραβρίσκονται εκεί για την παραλαβή τους.

Εν τω μεταξύ από χθες Δευτέρα ξεκίνησε στη σελίδα του Δήμου στο Facebook ο φωτογραφικός διαγωνισμός. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και θα αναδειχθούν δύο νικητές οι οποίοι θα κερδίσουν δύο ακόμη ποδήλατα.