Εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την εγκατάσταση μονάδας Α.Σ.Α. στην Ήπειρο

perifereia

perifereiaΤη σύναψη προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Ηπείρου με τους Αναγκαστικούς Συνδέσμους των τεσσάρων Διαχειριστικών Ενοτήτων της Περιφέρειας για το έργο «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων (Α.Σ.Α.)  Περιφέρειας Ηπείρου» αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης στη σημερινή συνεδρίασή της.

Της διαδικασίας απείχαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης με το αίτημα της παραπομπής του θέματος, προς συζήτηση,  στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη υπογράμμισε πως η διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς για το συγκεκριμένο θέμα ήταν ευρεία, πολύμηνη και συνεχόμενη, ώστε να μην υπάρχει άλλο χρονικό περιθώριο καθυστέρησης. «Η αντιπολίτευση είναι συνηθισμένη να λιγοψυχεί. Είστε υπεύθυνοι και υπόλογοι για τις πράξεις σας», σημείωσε.

Στην αποχώρηση των συμβούλων της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση, αναφέρθηκε και ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ενώ έχουν τελειώσει όλα, ενώ οι, καθ΄ ύλην αρμόδιοι,  δήμοι μέσω των ΦΟΣΔΑ έχουν δώσει εντολή να προχωρήσουμε τις διαδικασίες, δυστυχώς οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης φρόντισαν να φύγουν για να μη πάρουν θέση σε αυτό το θέμα, βρίσκοντας την εύκολη δικαιολογία ότι θέλουν αυτό να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με τους ΦΟΣΔΑ, έχουν δώσει το δικαίωμα στην Περιφέρεια και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι, για την ανάπτυξη του τόπου, να προχωρήσουμε το θέμα. Θα προχωρήσουμε και χωρίς την παρουσία τους».