Ειδήσεις από την Ήπειρο

 

2010-12-13 09:52:06

 

Πραγματοποιήθηκε η πανηπειρωτική συνέλευση για τη ΔΩΔΩΝΗ

 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί η πανηπειρωτική συνέλευση την οποία διοργάνωσε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΔΩΔΩΝΗΣ.

 

Οι Ενώσεις που είναι μέτοχοι της γαλακτοβιομηχανίας, διά του προέδρου της ΕΑΣ Ιωαννίνων κ. Μπαλτογιάννη, παρουσίασαν ένα αρχικό σχεδιασμό που περιλαμβάνει το πέρασμα των μετοχών στις ΕΑΣ και στη συνέχεια τη δημιουργία κλαδικών κτηνοτροφικών συνεταιρισμοί που θα αναλάβουν τη διοίκηση.

 

Το λόγο πήραν πολλοί από τους προσκεκλημένους, ανάμεσα στους οποίους ήταν οι βουλευτές Κ. Τασούλας Θ. Οικονόμου, Στ. Καλογιάννης, Μ. Παντούλας, Π. Στασινός, Δ. Τσιρούνης, Δ. Τσουμάνης, ο νέος περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, ο νέος δήμαρχος Φ. Φίλιος και πολλοί δήμαρχοι του νομού.

 

Σε κατάληψη το ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα

 

Σε κατάληψη βρίσκεται από την Παρασκευή το Παράρτημα Ηγουμενίτσας του ΤΕΙ Ηπείρου ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Φοιτητών. Η απόφαση αυτή εντάσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του Συλλόγου Φοιτητών, ενάντια στο νέο νόμο – πλαίσιο του Υπουργείου Παιδείας.

 

“Εναντιωνόμαστε στην πρόταση του προέδρου του ΤΕΙ Ηπείρου για τις συγχωνεύσεις σχολών που ως αποτέλεσμα θα έχουν να κλείσει το Παράρτημα του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα και θα φέρει και την υποβάθμιση και απαξίωση των πτυχίων μας”, τονίζει ο σύλλογος φοιτητών στην ανακοίνωσή του και καλεί όλους τους φορείς να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει για το επόμενο τριήμερο:

 

Την Δευτέρα 13 Δεκέμβρη στις 8 η Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης θα διοργανώσει συζήτηση με θέμα τις εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπου θα αναλυθεί και το πολυνομοσχεδίο της Υπουργού Παιδείας.

 

Την Τρίτη 14 Δεκέμβρη στις 12 θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών για τον απολογισμό της έκβασης των κινητοποιήσεων καθώς και για την παραπέρα οργάνωση των κινητοποιήσεων.

 

Χρηματοδότηση 3εκ. ευρώ για τη συνέχιση του ανασκαφικού έργου στην Αρχαία Δωδώνη

 

Με απόφαση την οποία υπέγραψε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη το έργο «Προστασία, αποκατάσταση, ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου και των μνημείων του Ιερού της Δωδώνης» εντάχτηκε στον Άξονα Προτεραιότητας 3 «Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» του ΕΣΠΑ 2007-2013, με προϋπολογισμό 3 εκ. ευρώ.

 

Το συγκεκριμένο έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης..

 

Το πρόγραμμα έχει στόχο την προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου με σκοπό τη βελτίωση της επισκεψιμότητας και αποτελείται από δύο υποέργα: Την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου και την αποκατάσταση τμήματος της δυτικής Στοά του Ιερού και άλλων μνημείων του αρχαιολογικού χώρου.

 

Συνάντηση Ιχθυοκαλλιεργητών με τον υφυπουργό ΥΠΕΚΑ

 

Με τον Υφουπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Θάνο Μωραϊτη θα συναντηθεί τη Δευτέρα το πρωί το Δ.Σ. του Συλλόγου Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας με θέμα το χωροταξικό σχεδιασμό των ιχθυοκαλλιεργειών και τα ασφαλτικά. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας στο ΥΠΕΚΑ, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και αρμοδίων φορέων του υπουργείου Περιβάλλοντος αλλά και του υπουργείου Θαλλασίων υποθέσεων στο οποίο υπάγονται πλέον τα ζητήματα αλιείας. Το θέμα της σύσκεψης θα είναι ο χωροταξικός σχεδιασμός των ιχθυοκαλλιεργείων και αναμένεται να συζητηθεί και το ζήτημα των ασφαλτικών Σαγιάδας. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχει το Δ.Σ. του Συλλόγου Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας αλλά και εκπρόσωπος του Δήμου Σαγιάδας και της Πανελλήνιας Ένωσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Ιχθυοκαλλιέργειας.

 

Σε δημοπράτηση τα ηλεκτρονικά διόδια στην Εγνατία Οδό

 

 

 

Μέχρι τις 11/01/2010 καλούνται οι ενδιαφερόμενες εταιρείες να υποβάλλουν τις προσφορές τους για την ανάληψη του έργου «Προµήθεια, Εγκατάσταση, Προσωρινή Λειτουργία και Συντήρηση Συστήµατος Ηλεκτρονικών Διοδίων (ΣΗΔ) απρόσκοπτης διέλευσης από πολλαπλές λωρίδες κυκλοφορίας (Multi-lane Free Flow) στην Εγνατία Οδό ».

 

Το σύστηµα θα είναι ενταγµένο στο γενικότερο σύστηµα τηλεδιοδίων που προβλέπεται να εφαρµοστεί µελλοντικά στους αυτοκινητόδροµους όλης της χώρας και θα είναι σε θέση να προσαρµοσθεί και στο ευρωπαϊκό ηλεκτρονικό σύστηµα διοδίων. Στον κύριο άξονα θα εγκατασταθούν περίπου 35 «σταθµοί» ανά κατεύθυνση, δηλαδή στα µισά περίπου τµήµατα του άξονα, χρεώνοντας όµως όλο το µήκος του άξονα.

 

Απεργία πείνας μεταναστών μπροστά στη Νομαρχία

 

 

 

30 περίπου μετανάστες εργάτες ξεκίνησαν απεργία πείνας από το βράδυ του Σαββάτου μπροστά στην είσοδο της νομαρχίας Ιωαννίνων. Οι μετανάστες ζητούν συμπαράσταση ώστε να πληρωθούν δεδουλευμένα από αγροτικές εργασίες σε ιδιώτη στο Καλπάκι Ιωαννίνων.

 

39 λαθρομετανάστες σε μια νταλίκα

 

 

 

Συνελήφθη, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια ελέγχων από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, 43χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος, διότι μετέφερε εντός του χώρου του φορτίου, επιμελώς κρυμμένους σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, τριάντα 39 αλλοδαπούς, χωρίς νόμιμα έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

 

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, η οποία διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω φορτηγό όχημα.

 

Πρώτη ήττα για τον ΠΑΣ

 

 

 

Με γκολ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε 1-0 από τον Λειβαδιακό, μέσα στη Λιβαδειά.

 

 

 

 

Έχασε την άγκυρα το Ε/Γ-Ο/Γ �ΑΡΙΑΔΝΗ�

2010-12-13 09:45:39

 

Απώλεσε την αριστερή του άγκυρα, χθες στις 18:50, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΡΙΑΔΝΗ» Ν.Π. 11542, κατά τον απόπλου του από το λιμένα Ηγουμενίτσας, εκτελώντας το προγραμματισμένο δρομολόγιο για Πάτρα με 117 επιβάτες.

 

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στις 23:45 στο λιμάνι της Πάτρας, όπου από την Τοπική Λιμενική Αρχή, απαγορεύθηκε ο απόπλους, ο οποίος επετράπη αργότερα, μέχρι 19/12/2010, ύστερα από την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί και έτσι συνέχισε για τα επόμενα λιμάνια προσέγγισής του.

 

 

 

 

Ημιβύθιση σκάφους στην Πρέβεζα

2010-12-11 15:45:03

 

 

Ενημερώθηκε, σήμερα Σάββατο στις 10.15, η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, σχετικά με περιστατικό ημιβύθισης του Μ/Υ «MARUZZELLA» σημαίας Ολλανδίας, το οποίο ήταν προσδεδεμένο, εντός λιμενικών εγκαταστάσεων, στη θαλάσσια περιοχή όρμου Βαθύ στην Πρέβεζα.

 

Άμεσα, έσπευσαν στην περιοχή στελέχη του Λιμενικού Σώματος, διαπιστώνοντας ότι από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε ρύπανση της θάλασσας, δεν παρεμποδίζεται η ναυσιπλοΐα και δεν τίθεται σε κίνδυνο άλλο πλωτό μέσο, ενώ εντόπισαν και τον ιδιοκτήτη του σκάφους, ο οποίος ανέφερε ότι θα προβεί άμεσα στην ανέλκυσή του. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.

 

 

 

 

Ειδήσεις από την Ήπειρο

2010-12-10 11:08:53

 

 

Καταγραφή ζημιών από το ΙΓΜΕ

 

Στην καταγραφή των ζημιών από τις πρόσφατες βροχωποτώσεις στο Νομό Ιωαννίνων προχώρησε το ΙΓΜΕ και υπέβαλλε σχετική έκθεση στις υπηρεσίες της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων:

 

Κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα επί τόπου εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Ν. Α. Ιωαννίνων, εξετάσθηκαν τα φαινόμενα κατολισθήσεων στην Περιοχή του Μετσόβου και δόθηκαν οδηγίες για την ασφάλεια, στην Περιοχή Δαφνούλας, όπου το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και παρακολουθείται, στην Περιοχή Ελεύθερου όπου προτάθηκαν τεχνικά έργα αποστράγγισης των επιφανειακών νερών και υποστήριξη με τοίχους αντιστήριξης θεμελιωμένους σε υγιή εδάφη, στην Περιοχή Ζωτικού, στην Περιοχή Μουζακαίοι, όπου το φαινόμενο βρίσκεται υπό παρακολούθηση, Περιοχή Ζάβροχου, όπου θα συνταχθεί έκθεση για τα αναγκαία μέτρα προστασίας, Δρόμος Γερακάρη-Ηλιοκαλή για τον οποίο έγιναν προτάσεις για άμεση αποκατάσταση.

 

Στην Περιοχή Μικρής και Μεγάλης Γότιστας, εντοπίσθηκαν σε οικίες μικρής έκτασης αστοχίες, που αποδίδονται σε ολισθήσεις, χωρίς όμως άμεσο πρόβλημα, όπως και στον οικισμό Ανθοχωρίου και Δροσοχωρίου, ενώ στον οικισμό Μάζια επλήγησαν από τα καταστροφικά φαινόμενα δύο (2) οικίες, που βρίσκονται υπό κατάρρευση και προτάθηκε να εγκαταλειφθούν. Τέλος για τα πλημμύρισα φαινόμενα στο λεκανοπέδιο το ΙΓΜΕ αποδίδει την αδυναμία αποστράγγισης στη μορφολογίας της περιοχής και στη μειωμένη παροχετευτική ικανότητα της καταβόθρας αλλά και στην κακή κατάσταση των δευτερευουσών τάφρων. Προτάθηκε ο άμεσος καθαρισμός των τάφρων για τη γρήγορη αποστράγγιση προς την κεντρική τάφρο όσων περιοχών είναι δυνατόν υψομετρικά να αποστραγγιστούν σ΄αυτή.

 

Συμπληρωματικά προτάθηκε η διάνοιξη δύο γεωτρήσεων μεγάλης διαμέτρου (στους ασβεστό-λιθους) στην άμεση περιοχή του στομίου της καταβόθρας με κατάλληλες τεχνικές προδιαγρα-φές μέσω των οποίων θα παροχετεύονται στους υπόγειους καρστικούς αγωγούς της καταβόθρας μεγαλύτερες ποσότητες νερών.

 

Επίσης προτάθηκε:

 

– Ο καθαρισμός των στομίων όλων των καταβοθρών του λεκανοπεδίου από τα πάσης φύσης απορρίμματα που κατά καιρούς συσσωρεύονται σ΄αυτά και μειώνουν την απορροφητική ικανότητα των καταβοθρών.

 

– Ο καθορισμός ζωνών προστασίας στις λεκάνες απορροής όλων των καταβοθρών.

 

 

 

Σταύρος Καλογιάννης: Σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις στις ακριτικές περιοχές Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας από μέτρα της Κυβέρνησης

 

Το θέμα των επιπτώσεων που θα έχουν τα ενδεχόμενα μέτρα της Κυβέρνησης για τους Νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, έφερε στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης με Ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Ειδικότερα στην Ερώτησή του αναφέρει: Αποφάσεις που θα έχουν σοβαρότατες επιπτώσεις στην ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σχεδιάζει να πάρει η Κυβέρνηση. Ειδικότερα, πληροφορίες από τα αρμόδια Υπουργεία αναφέρουν ότι επίκειται η κατάργηση του 583 Τάγματος Πεζικού στην Κόνιτσα και του 628 ΤΠ στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, το κλείσιμο των Τελωνείων: Μέρτζιανης και Δρυμάδων στα ελληνοαλβανικά σύνορα, Σαγιάδας και Αμπελώνα Θεσπρωτίας, ο οποίος έχει μεγάλη βαρύτητα για την οικονομία της επαρχίας Φιλιατών και παρουσιάζει έντονη κίνηση ιδίως κατά τις εορτές των Χριστουγέννων, του Πάσχα και τους καλοκαιρινούς μήνες, το κλείσιμο των ΔΟΥ Κόνιτσας, Μετσόβου, Φιλιατών και Παραμυθιάς, και το κλείσιμο του αγροτικού κτηνιατρείου Κόνιτσας. Εάν πράγματι επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές, αναφέρει στην ερώτηση ο κ. Καλογιάννης είναι βέβαιο ότι οι ακριτικές περιοχές των Νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, των νεοσύστατων ενιαίων Δήμων Κόνιτσας, Πωγωνίου και Φιλιατών αλλά και ευρύτερες περιοχές θα αντιμετωπίσουν σοβαρότατα προβλήματα, με μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, πέραν της εθνικής διάστασης του θέματος. Ο Σταύρος Καλογιάννης ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς: Εάν αληθεύουν οι προαναφερόμενες πληροφορίες; Βάσει ποιών κριτηρίων σχεδιάζει η Κυβέρνηση το κλείσιμο των δύο παραμεθόριων Στρατοπέδων και των προαναφερόμενων Υπηρεσιών; και εάν γνωρίζει η Κυβέρνηση τις νέες μεγάλες επιπτώσεις στην κοινωνία των Νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας που θα έχουν τα σχεδιαζόμενα μέτρα.

 

20εκ. ευρώ για έργα αστικής ανάπτυξης από το ΕΣΠΑ

 

Άλλο ένα ισχυρό χρηματοδοτικό «εργαλείο» αποκτούν οι δήμοι των πρωτευουσών των τεσσάρων Νομών της Ηπείρου για έργα και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, θα ενισχύουν τη φυσιογνωμία των πόλεων και θα στηρίζουν την αναπτυξιακή προσπάθεια της κάθε περιοχής.

 

Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα υπέγραψε την πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στο Ε.Π. «Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου» και στον τομέα «Ολοκληρωμένα Σχέδια για την Αστική Ανάπτυξη και Αγροτική Αναγέννηση».

 

Η πρόσκληση, συνολικής δημόσιας δαπάνης 19.800.000,00€, απευθύνεται στους Δήμους, Αρταίων, Ηγουμενίτσας, Ιωαννιτών και Πρέβεζας που από τη Δευτέρα 13/12/10 μπορούν να υποβάλουν προτάσεις έργων για «Ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις ευρείας κλίμακας» προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 6 «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Ηπείρου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος.

 

Ειδικότερα, οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα αφορούν επιλεγμένες περιοχές παρέμβασης, οι οποίες περιλαμβάνονται σε εγκεκριμένα Ολοκληρωμένα Σχέδια Αστικής Ανάπτυξης (Ο.Σ.Α.Α.) και θα περιλαμβάνουν τις εξής κατηγορίες δράσεων:

 

 

* Κατασκευές και αναπλάσεις πεζοδρόμων

 

* Κατασκευή νέων και ανάπλαση υφιστάμενων πλατειών

 

* Δημιουργία, βελτίωση και επέκταση παιδικών χαρών

 

* Δημιουργία ή/και ανάπλαση χώρων πρασίνου, αναψυχής και πραγματοποίησης εκδηλώσεων

 

* Ανάπλαση, αξιοποίηση και επαναχρησιμοποίηση χώρων και κτιρίων

 

* Δημιουργία ή/και βελτίωση χώρων στάθμευσης

 

* Διαμόρφωση χώρων και δημιουργία υποδομών για δραστηριότητες αναψυχής και πραγματοποίηση εκδηλώσεων

 

* Κατασκευή – βελτίωση υποδομών (κατασκευή – ανακατασκευή δρόμων, βελτίωση – επέκταση δικτύων αντιπλημμυρικής προστασίας, φωτισμοί κ.λ.π.) σε περιοχές ανάπλασης.

 

 

 

 

Τα αναχώματα ευθύνονται για τις πλημμύρες, επισημαίνει ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων

 

Την απομάκρυνση των αναχωμάτων ζητά με ανακοίνωσή τους ο Σύλλογος προστασίας περιβάλοντος Ιωαννίνων, αφού όπως επισημαίνει «Τα αναχώματα ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τις πλημμύρες, διότι περιόρισαν τη Λίμνη κατά 6.000 στρέμματα που αντιστοιχεί στο 27% της επιφάνειάς της, μειώνοντας σημαντικά την υδροχωρητικότητά της. Απέκοψαν την επικοινωνία της με τις καταβόθρες, αλλά και τις αμφίδρομες πηγές του Μιτσικελίου. Οι πηγές λειτουργώντας αντίστροφα, θα οδηγούσαν τα πλημμυρικά ύδατα στον υπόγειο ορίζοντα, αποθηκεύοντάς τα για το καλοκαίρι.»

 

Ψήφισμα της Πανειπηρωτικής για τη ΔΩΔΩΝΗ

 

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΣΕ συζήτησε το θέμα της πώλησης των μετοχών της Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ τις οποίες κατά 67% κατέχει η ΑΤΕ και συζήτησε επί των τελευταίων εξελίξεων, όπως και για τη δεσπόζουσα στο ζήτημα αυτό πρόταση εξαγοράς της ΑΤΕ από άλλη τράπεζα ιδιωτικών συμφερόντων. Ομόφωνα η συνέλευση επιβεβαιώνει πλήρως το περιεχόμενο του ψηφίσματος της 20/7/2010 και στο ψήφισμά της αναφέρει πως:

 

«Τάσσεται αλληλέγγυα προς τους κτηνοτρόφους και τη δίκαιη αντίδρασή τους για αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και δημόσιου χαρακτήρα της εταιρείας ΔΩΔΩΝΗ. Ως προς το ζήτημα της πώλησης της ΑΤΕ σε ιδιωτικών συμφερόντων τράπεζες επισημαίνει: τον κίνδυνο εκποίησης και των θυγατρικών εταιρειών της ΑΤΕ μεταξύ των οποίων και της ΔΩΔΩΝΗΣ.» Η Γ.Σ της Πανηπειρωτικής εκτιμά ότι Για τους λόγους αυτούς και επειδή το ζήτημα έχει πολιτική και μόνο λύση και «απαιτεί από την κυβέρνηση: Να μην επιχειρήσει την αλλαγή του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΩΔΩΝΗΣ πωλώντας της μετοχές της ΑΤΕ, Στήριξη με συγκεκριμένες πολιτικές της γαλακτοβιομηχανίας και του σχετικού πρωτογενούς τομέα, που ανταποδοτικά θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, εξυγίανση, στήριξη και σωστή λειτουργία των παραγωγικών Συνεταιρισμών και Συνεταιριστικών οργανώσεων και τέλος να απορρίψει εξαγορά της ΑΤΕ από άλλες ιδιωτικές τράπεζες, αλλά αντιθέτως να προχωρήσει με πρόσφορα μέτρα στην εξυγίανσή της».

 

Αναβολή εκδήλωσης λόγω κακοκαιρίας

 

Λόγω του δελτίου εκτάκτων καιρικών φαινομένων το οποίο κοινοποιήθηκε στο Δήμο Αρταίων από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στις 7:30μ.μ. στην κεντρική πλατεία, αναβάλλεται για την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στις 7:30μ.μ., στον ίδιο χώρο.

 

Επιστημονική Ημερίδα Ψυχιατρικής

 

Ο Ψυχιατρικός Τοµέας του Γ.Ν.Ι.«Γ. Χατζηκώστα» σε συνεργασία µε την Νοµαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, διοργανώνει το Σάββατο, 11 Δεκεµβρίου 2010 Επιστηµονική Εκδήλωση µε θέµα: «Μετασχηµατισµοί στην πορεία εξέλιξης της βιολογικής ψυχιατρικής – Αναζητώντας την ασφάλεια στη διαχείριση περιστατικού». Πεδίο συζήτησης της εκδήλωσης θα είναι η «διαπίστωση των γνωσιακών ελλειµµάτων σαν πυρηνικού γνωρίσµατος της σχιζοφρένειας, και οι στόχοι σχετικά με την λειτουργικότητα και την επαγγελµατική αποκατάσταση των ασθενών. Η παρακολούθηση της ηµερίδας είναι δωρεάν και οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 09:30 το πρωί του Σαββάτου, 11 Δεκεµβρίου 2010 και θα ολοκληρωθούν το απόγευµα της ίδιας ηµέρας.