Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella

Περιφερειάρχης Ικανοποίηση για την ένταξη των νοσοκομείων στο ΕΣΠΑ

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο

Ερώτηση Καλογιάννη για την Ιόνια Οδό

Ερώτηση Δημοκρατικής Αριστεράς για τη λίμνη Βρέλλη

Διαψεύδει το ΚΚΕ τη συνάντηση με το Δήμαρχο

Μνημόνιο Συνεργασίας Περιφέρειας – Πανεπιστημίου

Περιφερειάρχης Ικανοποίηση για την ένταξη των νοσοκομείων στο ΕΣΠΑ

Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, δηλώνει ικανοποιημένος για την ένταξη στο ΕΣΠΑ της επέκτασης του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων και του εκσυγχρονισμού του νοσοκομείου Φιλιατών. Στην ίδια δήλωση σημειώνει ότι θα πρέπει να ενισχυθεί το ΠΕΠ Ηπείρου, ενώ χαρακτηρίζει μικρό το ποσό των 5 εκ. ευρώ που διατέθηκε προχθές από Εθνικούς πόρους για την χρηματοδότηση έργων του αναπτυξιακού νόμου.

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο

Την Τετάρτη  9 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1.Επικύρωση των αποφάσεων – πρακτικών της 3ης συνεδρίασης του Π.Σ.
2.α) Έγκριση για άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών από την κάθε Περιφερειακή Ενότητα  της Περιφέρειας Ηπείρου κατ’ αντιστοιχία και στην αυτή Τράπεζα των τηρουμένων τραπεζικών λογαριασμών από τις πρώην Ν.Α. Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, προς  μεταφορά των διαθεσίμων χρηματικών διαθεσίμων.
β) Εξουσιοδότηση Περιφερειάρχη για ορισμό υπαλλήλων για κίνηση των αντίστοιχων  λογαριασμών

3.Έγκριση προένταξης έργου στο Πρόγραμμα ΚΑΠ

4.Σχετικά με τη μίσθωση  ιδιωτικών μηχανημάτων για την αντιμετώπιση  εκτάκτων αναγκών.
5.Συνέχιση της διαδικασίας για την πλήρωση της θέσεως Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης  στην  Περιφέρεια  Ηπείρου

 

Ερώτηση Καλογιάννη για την Ιόνια Οδό

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε προς συζήτηση στη Βουλή ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων κ Σταύρος Καλογιάννης. Ο Σταύρος Καλογιάννης ερωτά τον Υπουργό Υποδομών:
•Σε ποιους λόγους οφείλεται η απραξία του Υπουργείου που οδήγησε την σύμπραξη των κατασκευαστριών εταιρειών στην παύση των εργασιών από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα;
•Τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο για να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες κατασκευής σε όλο το μήκος της Ιόνιας οδού και να τηρηθούν τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα που προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης;

 

Ερώτηση Δημοκρατικής Αριστεράς για τη λίμνη Βρέλλη

Το θέμα της αδειοδότησης των κατασκευαστικών εργασιών που έγιναν για τον ανισόπεδο κόμβο στην εποχική λίμνη του Βρέλλη, φέρνουν στη Βουλή, με ερώτηση τους προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη,ο πρόεδρος της “Δημοκρατικής Αριστεράς” κ. Φώτης Κουβέλης και ο βουλευτής του κόμματος κ. Νίκος Τσούκαλης

.Με δεδομένο ότι η λίμνη του Βρέλλη αποτελεί μια οικολογικά ευαίσθητη περιοχή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το οικοσύστημα που φιλοξενεί στα νερά της, ειδικά τη χειμερινή περίοδο,ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:
Ποια συγκεκριμένα μέτρα θα λάβει για την άμεση και πλήρη αποκατάσταση του φυσικού τοπίου και της φυσικής ισορροπίας στην περιοχή της λίμνης του Βρέλλη, η οποία υπέστη σοβαρές αλλοιώσεις εξαιτίας της κατασκευής ανισόπεδου συγκοινωνιακού κόμβου;
Επιβεβαιώνει ότι οι καθοριστικές εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις δόθηκαν απευθείας από το πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ και το ΥΠΕΚΑ και όχι από τις αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες;
Οι παρεμβάσεις της κατασκευάστριας εταιρίας στον ως άνω υδροβιότοπο έγιναν σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία;”

Διαψεύδει το ΚΚΕ τη συνάντηση με το Δήμαρχο

Η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ διαψεύδει ότι αντιπροσωπεία του Κόμματος και ο εκλεγμένος δημοτικός του σύμβουλος στο δήμο Ιωαννιτών συναντήθηκε ποτέ με την δημοτική αρχή. “Αυτό που έγινε ήταν η δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας από το ΠΑΜΕ απαιτώντας την μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ” σημειώνεται στην ανακοίνωση.

 

Μνημόνιο Συνεργασίας Περιφέρειας – Πανεπιστημίου

Η Περιφέρεια Ηπείρου υπέγραψε ως φορέας – χρήστης,  Μνημόνιο Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, για την υποβολή προτάσεων από δέκα  Ερευνητικές Ομάδες του Ιδρύματος στο πρόγραμμα «Νέα Γνώση» του Π.Ε.Π. Ηπείρου.
Οι υποβληθείσες προτάσεις καλύπτουν σχεδόν όλους τους επιλέξιμους τομείς της προκήρυξης («Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών», «Υγεία», «Περιβάλλον, Ενέργεια, Υδατικοί πόροι» κλπ.).